Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Behoefte aan bestuurskundige verdieping op academisch niveau?

Mastervakken bestuurskunde voor professionals

Heb je behoefte aan bestuurskundige verdieping op academisch niveau, maar geen tijd om het reguliere mastertraject te doorlopen?

Aan de VU kun je enkel de voor jouw relevante vakken uit de reguliere master Bestuurskunde volgen, waarbij je de volgorde waarin je de vakken volgt zelf kunt bepalen. Zo kun je je in je eigen tempo professioneel ontwikkelen.

In de mastervakken ontwikkel je handvatten om de rol en het functioneren van je organisatie kritisch te onderzoeken en te verbeteren. Aan de hand van wetenschappelijke theorieën, concepten en methoden krijg je inzicht in de laatste belangrijke ontwikkelingen van de bestuurskundige praktijk binnen in de zorg-, maatschappelijke, overheids- of veiligheidssector.

De vakken waarbij je aanschuift vallen binnen het reguliere masteronderwijs. De hoor- en werkcolleges zijn interactief, zodat je met docenten en studenten kunt sparren over ideeën, vraagstukken en ontwikkelingen uit uw werksituatie. Deze nieuwe kennis kun je vervolgens direct toepassen in je dagelijkse praktijk. Na succesvolle afronding van een cursus of verdiepingsrichting ontvang je een certificaat.

Doelgroep
Bestuurders, bestuurs-  en organisatieadviseurs, managers, beleidsmedewerkers, onderzoekers.

Programma
Jij als professional volgt de vakken uit een richting die jouw verdieping kunnen bieden. In plaats van het volgen van een gehele master, kunt u kiezen uit één van de vier richtingen:
- Master Besturen van veiligheid
Mastervak: Veiligheid in de samenleving
Mastervak: Samenwerking in Veiligheid

- Master Besturen van zorgvernieuwing
Mastervak: Zorg in de samenleving
Mastervak: Besturen van zorgvernieuwing

- Master Besturen van maatschappelijke organisaties
Mastervak: Besturen van maatschappelijk initiatief
Mastervak: Maatschappelijke organisaties in transitie

- Master Kwaliteit van besturen
Mastervak: Openbaar bestuur en kennis
Mastervak: Dynamiek van (inter-)nationaal besturen

Nadat je het mastervak uit één van bovenstaande richtingen succesvol hebt afgerond, ontvang je een certificaat als bewijs van deelname. 

Bekijk hier de studiegids van de gehele master Bestuurskunde.

Doorstromen naar de master
Met de vakken oriënteer je je op de master Bestuurskunde, zonder dat je meteen alle vakken hoeft te volgen of een afrondende masterthesis hoeft te schrijven. Besluit je na afronding je mastertitel toch te willen behalen, dan kun je doorstromen naar het reguliere deeltijd- of voltijdprogramma. Je volgt dan het volledige programma van een van de vier afstudeerrichtingen. In dat geval moet je wel voldoen aan de reguliere toelatingseisen voor het premaster- of masterprogramma. Als je bent toegelaten tot de master kun je via de examencommissie vrijstelling verkrijgen voor de vakken die je bij ons gevolgd hebt. Voorwaarde is dat je de tentamens van de desbetreffende vakken succesvol hebt afgerond.

Meer informatie over de mastervakken
Data, kosten en contact

Contact en meer informatie

Praktische vragen

Neem contact op met Bureaumanager Brigitte Schouten via VU.sog@vu.nl. Of bel ons op: 020-5987497 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00).