Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.

Verander je wereld Studeer aan de VU

Kijk om je heen, neem jij geen genoegen met de status quo? Van welke ontwikkelingen denk je: dat moet anders? Welke taboes wil jij doorbreken? En hoe ziet jouw toekomst er dan uit?

Aan de Vrije Universiteit Amsterdam kun je kiezen uit meer dan 50 bacheloropleidingen. Tijdens je studie onderzoek je wat jou persoonlijk raakt. Je ontdekt wat er mogelijk is. Hoe jij verschil kunt maken. Je deelt je nieuwsgierigheid met je medestudenten. Je onderzoekt, analyseert en stelt vragen. Je leert met én van elkaar, en helpt elkaar verder. Zo komt er verbetering. Daar begint de verandering. Bij jou. Elke dag opnieuw.

Welke studie sluit aan bij jouw interesses?

Doe de check

Meer weten over een bachelor aan de VU?

Studeren is zoveel meer dan alleen met je neus in de boeken. Het begint bij het maken van een goede studiekeuze en het vinden van een kamer in Amsterdam. En dan natuurlijk ook uitvinden wat de beste studeerplekken en koffietentjes op de VU campus zijn. Maar ook hoeveel studeren aan de VU kost en bij welke studenten- en studieverenigingen je actief kunt worden. Hier vind je alle informatie die je zoekt, en meer.

Verander je wereld, studeer aan de VU

 • Buurman, mag ik mijn auto even opladen aan uw zonnepanelen? In hoog tempo komt de energiewereld compleet op z’n kop te staan. Fossiele brandstoffen zijn iets van gisteren, nieuwe energiebronnen veroveren de wereld van vandaag. Een ontwikkeling waar onze planeet om schreeuwt. Zo’n verandering een extra zetje geven, dat is nou typisch iets wat hoort bij studeren aan de VU. 

  Meer informatie

  Zonnige vooruitzichten

  Buurman, mag ik mijn auto even opladen aan uw zonnepanelen?
 • Al eens gevreeën met een robot? Misschien een aanrader! Of krijgen nieuwe technologieën teveel de overhand? Volgens sommige onderzoeken delen jongeren in Japan steeds minder het bed met elkaar. Waar brengen al die ontwikkelingen ons eigenlijk? Veranderen ze ons? Studeer je aan de VU, dan zit je niet alleen boven op de nieuwste ontwikkelingen, maar bedenk je ook wat het met ons leven doet.

  Meer informatie

  Wat heb je een lekker besturingssysteem!

  Al eens gevreeën met een robot?
 • Je bent wat je eet. Als dat waar is, zijn wij in het westen wandelende fastfoodketens. Waarom happen we zo graag in eten dat ons ziek maakt? En hoe zit onze voedselproductie eigenlijk in elkaar? Als je studeert aan de VU, kun je onderzoek doen naar gezondheidseffecten van voeding, maar ook nadenken over ons gedrag. Je onderzoekt, analyseert en bedenkt hoe het beter kan. (W)eet smakelijk!

  Meer informatie

  Iemand een hapje Kiwikroket?

  Je bent wat je eet.
 • Een robot aan je bed. Een laboratorium op een chip in je bloedbaan. Darwin zou z’n ogen uitkijken. Wat betekenen al deze ontwikkelingen voor onze gezondheid? Worden we er beter van? En wat kunnen we zelf doen? Studeer je aan de VU, dan ben je niet alleen bezig met innovatie, maar denk je ook na over gezond worden en gezond blijven.

  Meer informatie

  Is er een robot in de zaal?

  Een robot aan je bed.
 • Wat als we clichés ontleden en de herkomst van ongelijkheid onderzoeken? Dan blijkt bijvoorbeeld dat vrouwen veel betere teamleiders zijn dan mannen. En dat we beter kunnen spreken van een glazen piramide dan een glazen plafond. Studeer je aan de VU, dan onderzoek je geen fabeltjes, maar de realiteit en alle ontwikkelingen. Het lijkt een sprookje, maar door dit soort onderzoeken leven we steeds langer en gelukkiger.

  Meer informatie

  Een achterhaald sprookje

  Wat als we clichés ontleden en de herkomst van ongelijkheid onderzoeken?
 • We delen een planeet, maar leven we eigenlijk wel in dezelfde wereld? Gekke vraag misschien, maar wél een relevante. Zeker als je bedenkt dat de 8 rijkste mensen op aarde evenveel bezitten als de 3,6 miljard armsten. Hoe laten we meer mensen delen in onze welvaart? En wat kost ongelijkheid? Als je vindt dat zaken anders kunnen, en je de status quo nooit klakkeloos accepteert, is de VU jouw universiteit.

  Meer informatie

  Eerlijk delen

  We delen een planeet, maar leven we eigenlijk wel in dezelfde wereld?
 • Wat is nog waar als trollen het internet vol spuwen met fake news? En als politici het nieuws dat hen niet bevalt meteen afdoen als nep? Als je studeert aan de VU, denk je na over dat soort vragen. Wat delen we eigenlijk met elkaar, als iedereen leeft in zijn eigen bubbel, met z’n eigen waarheid? En wat is dan de waarheid? Je onderzoekt en analyseert hoe we daarmee om moeten gaan, maar ook hoe we onze samenleving  daarbij kunnen helpen.

  Meer informatie

  Wat is waar?

  Wat is nog waar als trollen het internet vol spuwen met fake news?
 • Als iedereen alles van je weet, is privacy dan nog een probleem? Voelen we ons veiliger als we constant worden bekeken of juist niet? En hoe erg is het dat Facebook en Google steeds meer van je weten? Als je studeert aan de VU, analyseer je dit soort vragen en denk je na over hoe het anders kan.

  Meer informatie

  Hello, I am Big Brother

  Als iedereen alles van je weet, is privacy dan nog een probleem?