Thuis raken in decentrale verordeningen

Leergang Wetgevingstechniek voor gemeentejuristen

Heeft u als advocaat of jurist te maken met het opstellen en beoordelen van gemeentelijke en provinciale verordeningen? In deze leergang krijgt u een actueel overzicht van de thema’s in het regelgevingsrecht. Daar hoort de wettelijke grondslag en de verhouding met hogere regelgeving bij, en ook de techniek van het indelen en formuleren van een verordening. U kunt de opgedane kennis gelijk toepassen in de praktijk.

Online informatiesessie
Op dinsdag 16 maart 2021 van 16.00-17.00 uur organiseert VU Law Academy een online informatiesessie, waarin o.a. cursusleider prof. mr. Sjoerd en docent prof. mr. Jon Schilder meer vertellen en vragen beantwoorden over de leergang Wetgevingstechniek voor gemeentejuristen die 20 mei 2021 van start gaat. Laat u informeren en inspireren tijdens deze (kosteloze) informatiesessie.
Meld u hier aan voor de informatiesessie.

Decentrale verordeningen moeten aan veel criteria voldoen. Dit geldt zowel juridisch - vanuit welke rechtsregels worden ze opgesteld? - als technisch - hoe worden ze opgesteld? Of u nu als advocaat of jurist werkt bij een gemeente, provincie of waterschap, u wilt verordeningen deugdelijk en uitvoerbaar opstellen. VU Law Academy – onderdeel van de Vrije Universiteit (VU) – rust u hiervoor volledig toe in deze leergang.

Doelgroep & toelatingseisen
De leergang richt zich op advocaten werkzaam op het terrein van het bestuursrecht en op juristen, werkzaam bij gemeenten, provincies en waterschappen (ambtenaren, bestuurders), die te maken hebben met het opstellen en beoordelen van gemeentelijke en provinciale verordeningen. Twijfelt u of u over de juiste voorkennis beschikt voor deze leergang? Neem dan contact op met Branka Dasović via b.dasovic@vu.nl of (020) 59 83612.

Accreditaties

Ontdek de leergang Wetgevingstechniek voor gemeentejuristen

Bekijk het interview met prof. mr. Sjoerd Zijlstra, hoogleraar Staats- en Bestuursrecht aan de Vrije Universiteit en kerndocent aan de Academie voor wetgeving.

Contact en meer informatie

Inhoudelijke vragen

Heeft u na het lezen van onze brochure nog vragen over de inhoud of opzet van de leergang? Neem dan contact op met de coördinator van deze leergang, Branka Dasović via b.dasovic@vu.nl

Of bel Branka op +31 20 59 83612.

Praktische vragen

Heeft u vragen over plaatsing of betaling? Bel of mail dan naar Ilse Herweijer via vulaw@vu.nl.

Of bel ons op +31 20 59 86255.

Branka Dasovic pasfoto
Ilse Herweijer foto