Toezichthouden als het spannend wordt

Escaperoom Het Huis van Toezicht

Juist nu, in tijden van Covid-19, worden toezichthouders geconfronteerd met ongekende vraagstukken en grote onzekerheid. Hoe dan juist te handelen? Welke invulling krijgt ‘strategisch partnerschap’? Hoe blijft u zelf als toezichthouder mentaal gezond en laat u de ‘board room-dynamics’ niet ontsporen? Kortom, hoe blijft u effectief toezichthouden als het spannend wordt?

In de Escaperoom Het Huis van Toezicht maakt u werkendeweg kennis met de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van toezichthouden en werkt u in teamverband aan uitdagende, op de actualiteit gestoelde situaties.

In drie dagdelen doorloopt u de verschillende kamers van het huis, bijgestaan door vooraanstaande docenten op het gebied van Governance, Leiderschap, Integriteit en Financial Accounting. In de verschillende kamers verzamelt u kennis, voert u opdrachten uit en wordt u geconfronteerd met nieuwe informatie, waarmee u stap voor stap vanuit diverse perspectieven, tot een strategisch advies komt en deze voorlegt aan de jury. Lukt het door goede samenwerking en het vergaren van de juiste informatie om de laatste kamer te bereiken en de jury met inzicht en onderbouwde argumentatie te overtuigen? U zult het huis met een vergroot handelingsperspectief weer verlaten.

De eerstvolgende online Escaperoom wordt georganiseerd in mei. Dit betreft een Escaperoom, met 5 tot maximaal 6 deelnemers, waarvoor u zich individueel kunt inschrijven. Ook kunt u zich als Raad van Toezicht/Commissarissen inschrijven. De data worden dan in overleg vastgesteld.

Duur: 3 dagdelen
Vorm: online
Data: 27 mei, 7 en 14 juni, van 9.00 – 12.30 uur
Individueel tarief: € 1.250 (vrijgesteld van btw)
Groepstarief: € 5.995 (vrijgesteld van btw)

Online informatiesessie op dinsdag 20 april, om 17.00 uur. DIRECT AANMELDEN

Na afloop ontvangt u een certificaat van deelname.

Betrokken docenten: Eric van den Bergh (leermanager), dr. Tjerk Budding, prof. dr. ir. Gerda van Dijk, prof. dr. R. van Eijbergen en prof. dr. ir. Rienk Goodijk.

Dit zeiden eerdere deelnemers over De Escaperoom

“De inhoudelijke, korte colleges over toezicht en ontwikkelingen waren heel waardevol.”

“De gebruikte casus was uiterst relevant voor toezichthouders. Wat je leert in de Escaperoom is direct toe te passen in de eigen praktijk.”

“De afwisseling tussen inhoudelijk en procesmatig samenwerken, in combinatie met het spelelement van de Escaperoom daagt uit en maakte het leerproces groot en ook gewoon leuk!”

“De technische uitvoering van het programma verliep uiterst soepel.”

“Je wordt begeleid door een zeer kundig team van docenten dat hele goede persoonlijke feedback levert.”

“De omvang van de groep als weerspiegelt de omvang van een Raad van Toezicht. Dat leverde hele  herkenbare dynamieken op.”

Meer informatie
Voor nadere informatie  kunt u contact opnemen met de docenten via hetzijlstracenter@vu.nl

Ontdek de Escaperoom Het Huis van Toezicht

Wil je meer weten?