Toezichthouden als het spannend wordt

Escaperoom Het Huis van Toezicht

Juist nu, in tijden van Covid-19, worden toezichthouders geconfronteerd met ongekende vraagstukken en grote onzekerheid. Hoe dan juist te handelen? Welke invulling krijgt ‘strategisch partnerschap’? Hoe blijft u zelf als toezichthouder mentaal gezond en laat u de ‘board room-dynamics’ niet ontsporen? Kortom, hoe blijft u effectief toezichthouden als het spannend wordt?

In de Escaperoom Het Huis van Toezicht maakt u werkendeweg kennis met de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van toezichthouden en werkt u in teamverband aan uitdagende, op de actualiteit gestoelde situaties.

In drie dagdelen doorloopt u de verschillende kamers van het huis, bijgestaan door vooraanstaande docenten op het gebied van Governance, Leiderschap, Integriteit en Financial Accounting. In de verschillende kamers verzamelt u kennis, voert u opdrachten uit en wordt u geconfronteerd met nieuwe informatie, waarmee u stap voor stap vanuit diverse perspectieven, tot een strategisch advies komt en deze voorlegt aan de jury. Lukt het door goede samenwerking en het vergaren van de juiste informatie om de laatste kamer te bereiken en de jury met inzicht en onderbouwde argumentatie te overtuigen? U zult het huis met een vergroot handelingsperspectief weer verlaten.

De eerste online Escaperoom wordt georganiseerd in april. Dit betreft een Escaperoom, met 5 tot maximaal 6 deelnemers, waarvoor u zich individueel kunt inschrijven. Ook kunt u zich als Raad van Toezicht/Commissarissen inschrijven. De data worden dan in overleg vastgesteld.

Duur: 3 dagdelen
Vorm: online
Data: 7, 12 en 19 april, van 9.00 – 12.30 uur
Individueel tarief: € 1.250 (vrijgesteld van btw)
Groepstarief: € 5.995 (vrijgesteld van btw)

Na afloop ontvangt u een certificaat van deelname.

Betrokken docenten: Eric van den Bergh (leermanager), dr. Tjerk Budding, prof. dr. ir. Gerda van Dijk, prof. dr. R. van Eijbergen en prof. dr. ir. Rienk Goodijk.

Meer informatie
Voor nadere informatie  kunt u contact opnemen met de docenten via hetzijlstracenter@vu.nl

Vragen?

Neem contact op met het Zijlstra Center