De VU is de ‘hofleverancier’ van de Nederlandse financiële top

Controllersopleiding (Executive Master of Finance & Control)

Ben jij in staat als financial te anticiperen op de digitalisering en dataficering van bedrijfsprocessen? Wil jij de financiële processen ondersteunen én bevorderen? Deze geaccrediteerde en zeer hoog gewaardeerde controllersopleiding leidt jou op voor senior posities in finance en control.

Het motto van de Controllersopleiding aan de VU is al sinds jaar en dag: 'Als je weet wat je te wachten staat en daar adequaat mee om kunt gaan, ben je als executive in finance op de toekomst voorbereid'.

“Een uitstekende basis voor toekomstige CFO's” — Hans Janssen, CFO Royal Friesland Campina

In kleine groepen word je in ongeveer 2 jaar opgeleid tot Executive Master of Finance & Control en Registercontroller (RC). Na afloop mag je als lid van de Vereniging Register Controllers (VRC) de titel RC en de graad Executive Master of Finance & Control (EMFC) voeren.

Waarom kiezen voor de controllersopleiding aan de VU?

• De opleiding is gericht op het opleiden van de CFO van morgen.
  • Als resultaat van de meest recente accreditatie van de NVAO is de EMFC/RC-opleiding aan de VU als enige EMFC/RC-opleiding met 'goed' beoordeeld - en gekwalificeerd als 'trendsettend'.Vol trots kunnen we stellen dat ongeveer de helft van de Top 50 registercontrollers aan de EMFC-opleiding aan de VU is opgeleid.
  • Studenten waarderen de opleiding bij hun afstuderen met een waardering die varieert tussen 8,5 en 9,2.
  • Uit recent onderzoek onder onze alumni blijkt dat 93 procent de toegevoegde waarde van de EMFC-opleiding aan de VU hoog tot zeer hoog vindt.
  • 91 procent van de alumni geeft aan dat de EMFC-opleiding aan de VU heeft bijgedragen aan betere carrièrekansen.
  • De EMFC/RC opleiding aan de VU was de eerste opleiding tot registercontroller in Nederland. De opleiding is opgericht in 1986; de VU had toen al het inzicht dat een gedifferentieerde opleiding voor senior financials in business van belang is. Inmiddels zijn er in Nederland acht opleidingen.

Wat maakt deze opleiding uniek?

• De werkpraktijk van jou als student staat centraal in het curriculum. Het onderwijsprogramma is gebaseerd op cases en best practices. Kennis toetsen we aan de hand van multidisciplinaire opdrachten zoals die zich voordoen in de praktijk van een aankomend CFO. Je voert deze opdrachten in je eigen bedrijfspraktijk uit.
  • Onze docenten bouwen op een rijke ervaring met concernorganisaties. Zij kennen daardoor de vraagstukken waar je als student in de praktijk mee te maken hebt.
  • De actualiteit van ons programma wordt continu geborgd door een curatorium met CFO's en andere financial executives van leidende, internationaal opererende ondernemingen zoals Shell, Heineken, Unilever, AkzoNobel, Randstad, KLM, Royal HaskoningDHV, LeasePlan, Philips en Schiphol.
  • Gedurende het onderwijsprogramma verschuift de focus van reporting naar finance naar strategy, telkens vanuit het perspectief van de controller.
  • We besteden uitgebreid aandacht aan de consequenties van digitalisering en data analytics voor het werkveld van de financiële functie, als integraal onderdeel van het takenpakket van de controller.
  • Er is een actieve alumnivereniging die samen met de opleiding regelmatig borrellezingen, updates en andere activiteiten organiseert voor alle inmiddels meer dan 1.650 afgestudeerden.

De Controllersopleiding in het kort:

• Startdatum: februari en september
  • Duur: 2 jaar (deeltijd)
  • Tijdsinvestering: 15 tot 20 uur per week
  • Colleges: vrijdag
  • Vorm: klassikaal
  • Kosten: €20.450 exclusief literatuur
  • Titels na afronden: MSc, EMFC en RC

Bekijk alle toelatingseisen, kosten & praktische informatie

Accreditaties

Online Open Avond

Donderdag 20 mei 2021

Meld je aan!

Ontdek de Controllersopleiding

De volgende vier thema’s staan centraal:

1. Digitalisering en robotisering
  2. Toenemende hoeveelheden en pluriformiteit van data
  3. Fact based en evidence based plan- en besluitvorming
  4. Finance als betrouwbare operationele en strategische gesprekspartner van het management
Bekijk de studie-inhoud
studenten van de controllersopleiding VU

Ontdek onze School of Business and Economics

Wil je meer weten?

Neem dan gerust contact op met Patty Faase of Ewald Liebegut.

Vrije Universiteit Amsterdam
School of Business and Economics Executive Education