AIM Frans leren met gebaren

AIM staat voor Accelerative Integrated Methodology. Deze innovatieve didactiek van Wendy Maxwell uit Canada, ontworpen voor het vak Frans, gaat ervan uit dat kinderen een taal veel sneller leren als alle taaluitingen, ook grammaticale, worden ondersteund door gebaren.

Bij de VU Lerarenacademie kunt u diverse trainingen volgen om het gebied van AIM.

Kies uit:

• AIM Starterstraining
    De AIM-Startersdag is bedoeld voor docenten Frans (alle schooltypen) die met AIM willen gaan werken.
  • AIM Toetsing
    Minder vaak toetsen en toch een goed beeld krijgen van de prestaties van je leerlingen? Dat kan met deze cursus Toetsing à la AIM.
  • AIM Verdiepingsdag
    Fris je kennis op van de AIM-didactiek aan de hand van eigen lessituaties en maak kennis met het overige lesmateriaal en werkvormen voor het 1e leerjaar.
  • AIM-training voor gevorderden: leerjaar 2
    Deze training is voor docenten Frans die reeds met hun eerste jaar AIM bezig zijn en zich willen voorbereiden op leerjaar 2.
  • AIM-training voor gevorderden: leerjaar 3
    Training voor AIM-docenten die zich willen voorbereiden op AIM in klas 3.
  • Cursus AIM Grammatica
    In deze cursus leer je Frans grammatica aan te bieden en te toetsen volgens de AIM didactiek.
  • Cursus AIM atelier
    In één dagdeel laten wij je kennismaken met de basisprincipes van de AIM en zie je hoe de AIM-didactiek er in de Nederlandse lespraktijk uit ziet.
  • Cursus AIM Story Retelling
    Story Retelling (La paraphrase) en story extension.

Ga terug naar Home VU Lerarenacademie.