Academisch jaar 2021-2022 School of Business and Economics

De voorbereiding voor het komende academische jaar (2021-2022) zijn bij de School of Business and Economics in volle gang. Als faculteit zijn we goed voorbereid op en houden rekening met verschillende scenario’s.

Voorop staat altijd dat we studenten het best mogelijke onderwijs willen geven. Op deze pagina is aangegeven hoe het nieuwe academische jaar er per periode uit gaat zien. Deze informatie wordt doorlopend aangevuld. Per opleiding kan de invulling van de periodes anders zijn. Dat hangt onder andere af van verschillende factoren, zoals de grootte van de opleiding, de beschikbare ruimtes, en de maatregelen waar we ons aan de start van het nieuwe jaar aan moeten houden. De VU blijft daarbij altijd de geldende regels van het RIVM en de overheid volgen. Meer algemene informatie vind je daar over op deze pagina’s: Corona: contact en veelgestelde vragen.

Periode 1
In periode 1 gaan we er vanuit dat er hoe dan ook hybride en/of online aanbod zal zijn. Dat houdt dus in dat er in elk geval nog online colleges worden gegeven, maar waar mogelijk, ook offline op de campus. Het verschilt per opleiding hoe dit precies wordt ingevuld. Je wordt dan ook vanuit je opleiding op de hoogte gehouden hoe periode 1 er uit komt te zien voor jou. Houd daarom je mail, Canvas, je rooster en je VU-dashboard de komende tijd goed in de gaten.

Periode 2
In periode 2 willen we verder uitbouwen en weer zoveel mogelijk terug naar de campus gaan. Colleges worden dan naar alle waarschijnlijkheid waar mogelijk hybride aangeboden. Dat betekent dat studenten het college indien nodig nog op afstand kunnen volgen.

Periode 3
In periode 3 hopen we dat er geen maatregelen meer nodig zijn en zal in dat geval het overgrote deel van het onderwijs op de campus zijn. Indien de omstandigheden daarom vragen, blijven we maatwerk leveren voor specifieke opleidingen.

We gaan er vanuit dat de komende tijd de vooruitzichten positiever worden. Met de toenname in vaccinaties en daarmee de daling van het R-getal is er weer meer mogelijk. Als faculteit zijn we voorbereid op meerdere scenerio’s – júist als de situtatie er gunstig uit ziet kunnen we snel opschalen. De campus blijft daarnaast ook een ontmoetingsplaats en een plek om te kunnen studeren. Binnen de regels die gelden en die ervoor zorgen dat we veilig en gezond kunnen blijven, houden we onze campus zoveel mogelijk open.