Nieuwe oplossingen voor wereldwijd gedistribueerde systemen

Parallel and Distributed Computer Systems

Experimentele informatica: nieuwe oplossingen voor wereldwijd gedistribueerde systemen

Laat je uitdagen door de meest complexe problemen in de moderne systeemgerichte informatica

De ambitieuze master ‘Parallel and Distributed Computer Systems’ (PDCS) beslaat de meest urgente thema’s in de experimentele informatica. Deze research master is opgericht door de befaamde hoogleraar Andrew S. Tanenbaum; meest bekend als auteur van Minix en zijn informatica-studieboeken.

Computersystemen zijn geëvolueerd om aan alle uitdagingen van de huidige verbonden wereld tegemoet te komen: van ‘Internet of things’, big data, cloud computing, machine learning tot beveiliging en privacy. Deze thema’s komen allemaal aan bod in de master.

Na het voltooien van de master PDCS ben je goed voorbereid op een baan in het bedrijfsleven of een carrière in het onderzoek. Afgestudeerde studenten komen terecht bij toonaangevende bedrijven of starten met een PhD-programma bij topuniversiteiten.

De master PDCS  is selectief: als je de top wilt bereiken in de experimentele informatica dan is PDCS misschien iets voor jou.

Meer informatie over deze master vind je op de Engelstalige website van de master PDCS. De toelatingseisen en informatie over aanmelden vind je op de pagina Admissions.