Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.

Werk mee aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken

Richt je vanuit verschillende invalshoeken op bestuurlijke vraagstukken. In de master Bestuurskunde aan de VU richt je je vanuit verschillende invalshoeken op bestuurlijke vraagstukken. Er is veel aandacht voor goed besturen. Theorie staat nooit los van de praktijk van management en organisatie. De master Bestuurskunde aan de VU kent vier afstudeerrichtingen:

Besturen van maatschappelijke organisaties
Hoe bestuur je organisaties met een maatschappelijke missie?

Besturen van veiligheid
Leer hoe je bestuurskundige theorieën toepast op het veiligheidsveld.

Kwaliteit van besturen
Kijk kritisch naar openbaar bestuur en verbeter het functioneren van de overheid.

Besturen van zorgvernieuwing  
Hoe leid je veranderingen in de zorg in goede banen?

Research in Public Administration and Organisational Science (joint degree met Universiteit Utrecht)
Gain in-depth knowledge about societal problems and critical challenges faced by organisations in the public domain. Meer weten? Kijk hier.

Studeren in deeltijd
Werkzaam in of rond het openbaar bestuur en op zoek naar wetenschappelijke verdieping? Volg dan de master Bestuurskunde in deeltijd. Een deeltijdstudent volgt iedere vrijdag een volledige dag colleges op de VU en doet zo'n 20 uur zelfstudie per week thuis. De opleiding is daarom goed te combineren met een baan. Het programma neemt twee jaar in beslag.

Toelating
Voor de deeltijdmaster Bestuurskunde gelden dezelfde toelatingseisen als voor het voltijdprogramma. De deeltijdvariant geldt niet voor de researchmaster, deze is voltijd en duurt twee jaar.

Ontdek jouw studie Bestuurskunde

In de master Bestuurskunde aan de VU richt je je vanuit diverse invalshoeken op bestuurlijke vraagstukken. Je zoekt actief  naar mogelijkheden om het openbaar bestuur beter te laten functioneren. Daarbij kijk je niet alleen naar inhoudelijke oplossingen, maar ook naar methoden van bestuurskundige analyse en advies. De theorie staat nooit los van de praktijk van beleid, management en organisatie.

Ontdek de studie-inhoud

Verander je wereld, studeer Bestuurskunde

 • Veelkoppig monster

  Internationaal beveiligingsbedrijf G4S focust zich op steeds meer markten. Zo ook de Nederlandse beveiligingsmarkt waarbinnen het voor een groot aandeel van de omzet zorgt. Maar is het uitbesteden van veiligheidstaken voordeliger voor de overheid? Ronald van Steden, hoofddocent aan de VU zegt hierover "het privatiseren van het veiligheidsdomein is volgens hem vooral ‘politiek-ideologisch’ van aard."
  Lees het verhaal
 • Politieke Integriteitsindext: VVD wederom meeste schendingen

  De Politieke Integriteitsindex heeft wederom aangetoond dat VVD de partij is met de meeste integriteitsschendingen. Leo Huberts, emeritushoogleraar aan de Vrije Universiteit, verklaart dit in een artikel van EenVandaag.
  Lees het verhaal
 • Moeten BOA's worden bewapend?

  Agressie naar BOA's neemt meer toe sinds Corona. Na de mishandeling van een collega halverwege mei dit jaar, protesteerden BOA's tegen geweld tegen hen. Hans Boutellier, emeritus hoogleraar veiligheid & veerkracht erkent de moeilijkheid van hun werk maar is toch tegen bewapening van deze handhavers.
  Lees het verhaal