Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

De koningssteden van Marokko

In drie colleges ontdekt u de diverse en fascinerende geschiedenis van de Marokkaanse koningssteden Rabat, Casablanca, Fez, Meknes en Marrakech.

Vakgebied/thema: Kunstgeschiedenis en architectuur
Cursus: Kunstgeschiedenis
Docent: Drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin

De Marokkaanse koningssteden zijn net zo divers als fascinerend.

Casablanca is nooit de hoofdstad geweest, maar staat symbool voor het moderne Marokko. Het is de economische hoofdstad, waar Rabat de bestuurlijke hoofdstad is. Verder naar het binnenland liggen Meknes en Fez. De Koranscholen en de moskee├źn aldaar zijn prachtige voorbeelden van islamitische architectuur. Het houtsnijwerk en de stucdecoraties laten zo'n ingenieus vlechtwerk zien dat geen vierkante decimeter lijkt te zijn leeg gelaten. 

Fez, zegt men, is de best bewaarde van alle Marokkaanse steden en dat komt door de Franse koloniale politiek. Niet om de traditie te behouden, maar om de moderne wereld van de traditionele te scheiden.

Marrakech is de Berberstad bij uitstek. De belangrijkste moskee, Kutubiya, is nog steeds het hoogste gebouw van de stad.

In Marrakech staat een immense paleisruïne die de grootsheid van de stad moest benadrukken. In deze driedelige serie leert u een deel van Marokko goed kennen.

Meer over deze cursus
Inhoud
Data, kosten en inschrijven

Alle cursussen Kunst en Architectuur 

Contact en meer informatie

Praktische informatie

Heeft u vragen? Kijk dan eerst op de pagina Praktische informatie. Daar vindt u veel antwoorden over bijvoorbeeld online onderwijs, MijnHOVO, aanmelden en plaatsen, annuleren, de VU campus enzovoorts.

Direct naar
Het complete programma-aanbod
Zoom for Education Veelgestelde vragen
MijnHOVO Direct inloggen
Gids en/of nieuwsbrief aanvragen

Contact met HOVO

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de HOVO cursusadministratie via hovo@vu.nl.

Of bel ons op 020 598 56 69. Telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 14.30 uur.