Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.

Verandermanagement: Een inspirerende match tussen wetenschap en praktijk

Deelnemers in onze opleidingen zijn afkomstig uit de beroepspraktijk  en zijn werkzaam in zeer diverse branches, zowel profit als non-profit. Onze opleidingen richten zich op mensen die verandermanagement of organisatieontwikkeling als eerste of tweede ‘beroep’ hebben en op gedreven professionals die werkzaam zijn als manager, in de staf, of als interne/externe adviseur. We focussen ons op professionals die zich verder willen bekwamen en hun kennis willen aanscherpen, en dat bij voorkeur doen met de best beschikbare kennis, materialen en gereedschappen en in het gezelschap van andere gedreven professionals.

Om deel te nemen aan onze opleidingen, dien je minimaal drie jaar relevante werkervaring in een voor het vakgebied relevante functie en een academisch werk- en denkniveau te hebben. De werkervaring is noodzakelijk om voldoende profijt te hebben van de aangeboden inhoud en om een goede gesprekspartner te kunnen zijn voor andere deelnemers.

Of je direct toelaatbaar bent tot de opleiding hangt ook af van je vooropleiding. Raadpleeg daartoe onderstaande schema met instroomeisen. 

Praktische informatie

 • Instroomeisen en pre-master

  Instroomeisen 

  Om te weten of je direct toelaatbaar bent of dat je wellicht eerst (een deel van ) de pre-master dient af te ronden raadpleeg daartoe het schema met instroomeisen.  Relevante vooropleidingen zijn bij voorkeur bacheloropleidingen in een economische, bedrijfskundige, technische of sociaalwetenschappelijke discipline.

  Pre-master

  Voor meer informatie over de pre-master nodigen we je graag uit contact op te nemen met het opleidingssecretariaat. 

  Intakegesprek

  Een intakegesprek met één van onze hoogleraren maakt onderdeel uit van de aanmeldingsprocedure. 

  Numerus fixus

  Per module per leergang kunnen wij maximaal 20 deelnemers plaatsen.

 • Aanmelden

  Aanmelden voor onze opleidingen kan door het invullen van het aanmeldingsformulier en dit per e-mail te versturen. 

  Indien je je wilt aanmelden voor de (modules van de) Master opleiding dan nodigen wij je eerst graag uit voor een intakegesprek met één van de hoogleraren van de opleiding. Tijdens dit gesprek bespreken we je leergeschiedenis en je wensen en gewoonten in relatie tot het aanbod van de opleiding, om van beide kanten goed op elkaar in te kunnen spelen. Ter voorbereiding op dit gesprek vragen we je een motivatiebrief te schrijven.

  In het aprilnummer 2015 van Management en Consulting tref je een interview aan met prof. dr. mr. Steven ten Have, programmadirecteur, en Wim Kouwenhoven, oud-deelnemer van zowel de Basisopleiding Verandermanagement als de Master  Verandermanagement.  Spreek je graag eens een (oud)deelnemer om je eigen vragen voor te leggen? Laat het ons dan weten, dan leggen wij graag het contact. Voor het inplannen van een intakegesprek kun je contact opnemen met het opleidingssecretariaat: pdo.vm.sbe@vu.nl of 06-23519129.

 • Collegegeld en arrangementskosten

  Kostenoverzicht 2020-2021

  In het kostenoverzicht 2020- 2021 staan het collegegeld en arrangementskosten van de pre-master, de Basisopleiding Verandermanagement en de modules van de Master Verandermanagement. 

  Levenlanglerenkrediet en studiekostenaftrek

  Sinds september 2017 is het mogelijk om geld te lenen voor een opleiding bij de overheid. Dit heet het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze regeling biedt aantrekkelijke mogelijkheden. Op de website van DUO  staan de voorwaarden.

  Voor de regels rondom studiekostenaftrek raadpleeg de Belastingdienst

  Betalings- en annuleringsvoorwaarden

  • Annulering is alleen schriftelijk mogelijk.
  • Annulering van de inschrijving vóór aanvang van de opleiding, geeft recht op restitutie van de reeds betaalde termijnen aan collegegeld, minus een bedrag van €500,- voor administratieve en organisatorische kosten.
  • Wie na aanvang van de opleiding wil annuleren is het volledige collegegeld verschuldigd. De opleiding zal op moment dat de schriftelijke annulering is ontvangen de resterende termijnen in rekening brengen.
  • Annuleren van accommodatie  dient te gebeuren conform voorwaarden accommodatie.
 • Studiebelasting

  De totale Master Verandermanagement bestaat uit 60 EC en heeft een nominale duur van 2 jaar. Dat komt neer op een totale tijdsinvestering van ca 1680 uur. Gemiddeld moet je (inclusief de colleges) rekening houden met ca 15 - 20 studie-uren per week. 

 • Startmomenten

  Zowel het Advanced Program als het Interventionist Program starten in februari. Het Master Program start in september van elk collegejaar. Daaraan kan worden deelgenomen na succesvolle afronding van het Advanced en Interventionist Program. 

  De Basisopleiding Verandermanagement start elk jaar in september en in maart.

 • Leslocaties

  De colleges vinden plaats op een externe leslocatie en deels op de campus van de VU. De externe locaties zijn op diverse plekken in Abcoude (Anna Haen en Klein Binnenrust).

  Zowel op de VU als bij externe locatie houden wij graag rekening met eventuele dieetwensen.

  Gedurende meerdaagse collegeblokken is voorzien in diners, echter niet in overnachtingen.

  Uiteraard zullen wij alle RIVM maatregelen rondom Covid-19 nauwgezet handhaven voor de veiligheid van onze studenten, docenten en medewerkers. 

 • Croho

  Het crohonummer van de Master Verandermanagement is 75123. 

 • Voorlichtingsbijeenkomsten

  Regelmatig worden er voorlichtingsavonden georganiseerd. Tijdens de voorlichting wordt uitgebreid stilgestaan bij zowel de Basisopleiding als de (modules van de ) Master Verandermanagement, inclusief de premaster. Er is gelegenheid om kennis te maken met de programmaleiding en voldoende ruimte om vragen te stellen.

  Aanmelden voor deze voorlichtingsbijeenkomst is mogelijk via een bericht aan pdo.vm.sbe@vu.nl

Contact

Voor meer informatie over de verandermanagementopleidingen, het plannen van een intakegesprek of uw aanmelding neemt u contact op met: Lilian Dekker van het opleidingssecretariaat.

06-23519129