Benoem de uitdagingen van de toekomst

Ontrafel sociale problemen

PPE is onderdeel van het John Stuart Mill College. Dat betekent dat je je eigen interactieve studieprogramma samenstelt en veel samenwerkt met studenten en docenten. 

Het studieprogramma bestaat uit interactieve seminars over grote actuele vraagstukken. Je onderzoekt jouw standpunt, discussieert over mogelijke oplossingen en ontrafelt het politieke systeem. Je bekijkt sociale problemen vanuit een groter perspectief. Zo kijk je bijvoorbeeld naar klimaatverandering vanuit een economische en ethische bril en onderzoekt issues die een monopolie met zich meebrengt. 

De seminars worden vaak geïnitieerd en begeleid door PhD studenten die alles weten over een specifiek onderwerp. Dat zijn stuk voor stuk mensen met een grote passie voor hun vak die op een onderzoek gerichte manier lesgeven. PPE heeft een hechte community met veel activiteiten buiten het curriculum.  Die worden vaak georganiseerd door de actieve studentenvereniging KallioPPE. 

PPE is een internationale community, 50% van de studenten komt uit het buitenland en iedereen bekijkt uitdagingen vanuit een internationaal perspectief. Je kunt al direct in het eerste semester naar het buitenland en veel studenten kiezen voor de VS, Azië, Zuid-Afrika, of een universiteit in Europa.

De meeste mensen kiezen in het tweede jaar voor twee van de drie specialisaties. Als je wilt kun je ook deelnemen aan het honoursprogramma. Als je dat wilt dan kies je in het tweede jaar voor een extra programma in de scope van PPE, van een andere faculteit of van een andere universiteit in Amsterdam.

Studie in Cijfers

Kies een afstudeerrichting

Filosofie

Heb je een passie voor filosofie? Kies dan in het tweede jaar voor de afstudeerrichting Philosophy en duik de diepte in. In het derde jaar kun je stagelopen of naar het buitenland.

Politiek

Wil je je specialiseren in politiek? Kies dan in het tweede jaar voor de afstudeerrichting Politics en duik de diepte in. In het derde jaar kun je stagelopen of naar het buitenland.

Economie

Wil je je specialiseren in economie? Kies dan in het tweede jaar voor de afstudeerrichting Economics en duik de diepte in. In het derde jaar kun je stagelopen of naar het buitenland.

Verander je toekomst met de studie Politics, Philosophy and Economics

Verander je toekomst met de studie Politics, Philosophy and Economics

Na de bacheloropleiding kun je je specialiseren door een masteropleiding te volgen. Als afgestudeerd beleidsexpert kun je aan de slag als beleidsmedewerker, consultant, journalist, of wetenschapper bij banken, consultancy bedrijven, overheid, politieke denktanks of academische instituten.

Ontdek je toekomstperspectief
Student op plein met op de achtergrond andere mensen