Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Los actuele vragen op met innovatieve techniek

Afgestudeerd als werktuigbouwkundige, en dan? 

Na de bachelor Mechanical Engineering kiezen de meeste studenten voor doorstuderen, maar je kunt ook aan de slag in het bedrijfsleven. 

Na jouw studie beheers je alles wat nodig is voor de Mechanical Engineer van de toekomst. Je beschikt over een analytisch vermogen, technische kennis en creativiteit om op sociaalmaatschappelijk gebied impact te genereren.

Je kunt een gedegen analyse maken, een pakket van eisen samenstellen en doorrekenen, en iets maken. Alles wat nodig is om een technologisch probleem tot op de bodem uit te zoeken én inventieve oplossingen te bedenken.   

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Wil je na je bachelor Mechanical Engineering verder studeren? Dan kun je kiezen uit verschillende aansluitende masters. Aan de VU kun je doorstromen naar de master Biomedical Technology and Physics. Deze studie richt zich op het vlak van Medical Physics, Biophysics, and Clinical Technology. Je gaat aan de slag met biomedische engineeringsoplossingen voor vraagstukken in de zorg. 

Een andere master die goed aansluit is Science Business and Innovation. Daar leer je hoe je de wetenschappelijke en bedrijfsmatige kant van innovaties kunt integreren. 

Je kunt ook kiezen voor een master aan de Universiteit Twente. Wil je je verder verdiepen in werktuigbouwkunde, dan kies je voor de master Mechanical Engineering. Wil je je richten op duurzame technologische oplossingen, dan kies je voor Sustainable Energy Technology.

Je gaat werken

Met een diploma Mechanical Engineering op zak zijn jouw vooruitzichten erg gunstig. Er is in Nederland namelijk een grote behoefte aan hoogopgeleide technici en je kunt in vele sectoren en beroepen terecht. Denk aan de auto- en vliegtuigindustrie, de zorg, de elektronische industrie, de machinebouw en de chemische industrie. 

Mogelijke functies:

  • Onderhoudsengineer
  • Ontwerper
  • Productiemanager
  • Omgevingsanalist

Waar heeft de opleiding Mechanical Engineering ons gebracht?