Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Language Learning and Language Teaching

Communicatie- en Informatiewetenschappen

Afgestudeerd, en dan?

Na de bachelor Communicatie- en Informatiewetenchappen: Language Learning and Language Teaching kiezen de meeste studenten voor doorstuderen, maar je kunt ook aan de slag in de meest uiteenlopende functies. Met deze bachelor ben jij namelijk multi-inzetbaar voor maatschappelijk uitdagingen. Zo kun je het onderwijs voor kinderen met dyslexie verbeteren of de positie van  mensen die niet kunnen lezen of schrijven verbeteren. Ook snap je beter hoe het taalvermogen werkt en weet je welke manier het beste werkt als een analfabeet  Nederlands gaat leren.

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Veel bachelorstudenten kiezen ervoor om een Engelse master in de taalkunde of een Nederlandse master in de toegepaste taalkunde te volgen. Je kun je verder specialiseren met de masters Taalstoornissen, NT2 (Nederlands als Tweede Taal) en Linguïstiek.

Je gaat werken

Met een bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen: Language Learning and Language Teaching heb jij de kennis en vaardigheden verworven die nodig zijn als taalspecialist. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij instituten waar kinderen met taalproblemen worden begeleid. Vind je het leuk om les te geven  aan anderstaligen,  of zie je een carrière als taalanalist bij de overheid of het bedrijfsleven wel zitten? Toegepaste taalwetenschappers zijn zeer gewild.

Mogelijke functies:

  • toetsontwikkelaar
  • docent
  • ontwikkelaar van lesmateriaal
  • onderzoeker
  • beleidsmedewerker taalbeleid