Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.

Onderzoek alle facetten van het menselijk lichaam

Ben je iemand die graag wil weten hoe processen in het menselijk lichaam werken? Wat er mis kan gaan als iemand ziekt wordt? Een bijdrage leveren aan de totstandkoming van nieuwe medicijnen? 

Dan is de studie Biomedical Sciences iets voor jou. Check hier of je voldoet aan de toelatingseisen en lees hoe je je aanmeldt.

Collegejaar 2020-2021
In 2020-2021 wordt het onderwijs in hybride vorm aangeboden: online en waar mogelijk en toegestaan, op de campus. Helaas is een online alternatief voor locatiegebonden onderwijs, zoals practica, niet mogelijk zoals het geval is bij de bachelor Biomedical Sciences.  Het locatiegebonden onderwijs (practica) maakt een substantieel deel uit van het leerplan van jaar 1 en je aanwezigheid op de campus is vereist.

Als je bent aangemeld voor de bacheloropleiding Biomedical Sciences en je bent niet in de gelegenheid om naar de VU Amsterdam te komen voor de start van het curriculum in september, dan mis je een belangrijk onderdeel van de opleiding, wat ook gevolgen heeft voor de daaropvolgende vakken.  Mocht je door reisbeperkingen of gezondheidsproblemen niet naar de VU Amsterdam kunnen komen, dan raden we je aan om je inschrijving voor de opleiding zo snel mogelijk te annuleren en je opnieuw in te schrijven voor studiejaar 2021-2022.

Check of je aan de toelatingseisen voldoet en meld je aan

 • Toelatingseisen

  Vwo-diploma
  Aan de VU kun je met de volgende vwo-profielen Biomedical Sciences studeren: 

  • Natuur en Gezondheid, aangevuld met Natuurkunde
  • Natuur en Techniek, aangevuld met Biologie
  • Economie en Maatschappij, aangevuld met Natuurkunde, Scheikunde en Biologie 
  • Cultuur en Maatschappij, aangevuld met Wiskunde A of B, Natuurkunde, Scheikunde en Biologie


  Hbo propedeuse
  Hierbij gelden de volgende aanvullende eisen op 6 vwo-niveau: Wiskunde A of B*, Engels, Natuurkunde, Scheikunde en Biologie
  * Geldt niet voor de hbo-opleiding Toegepaste Wiskunde.

  Hbo bachelor
  Heb je een Hbo bachelor, dan gelden er aanvullende eisen op 6 vwo-niveau: Wiskunde A of B*, Engels, Natuurkunde, Scheikunde en Biologie.
  * Geldt niet voor de hbo-opleiding Toegepaste Wiskunde.

  Ouder dan 21?
  Ben je Nederlands, voldoe je niet aan één van bovenstaande opleidingseisen en ben je 21 jaar of ouder? Dan bestaat de mogelijkheid om via het colloquium doctum toegelaten te worden tot de opleiding. De volgende deelcertificaten dienen te worden behaald op 6 vwo-niveau:

  • Engels
  • Wiskunde A of B
  • Natuurkunde
  • Scheikunde
  • Biologie


  Meer weten?

  Meld je aan en ontvang per mail informatie over eventuele aanvullende eisen voor toelating op basis van je (behaalde) buitenlandse vooropleiding.

  Deficiënties wegwerken?
   
  Je kunt bij verschillende instellingen je certificaten behalen.

  Hoe behaal je een vwo-deelcertificaat?
  Wil je je voorbereiden op het behalen vwo- deelcertificaten? Dan kun je aanvullend onderwijs volgen op een avondschool of ROC bij jou in de buurt of bij andere instellingen die onderwijs op vwo-niveau geven. Een deelcertificaat is een onderdeel van het staatexamen.

  Ja, ga je ervoor?
  Mooi, meld je dan vandaag nog aan.

 • Toelatingseisen met een buitenlandse vooropleiding

  Wil je je aanmelden voor dit programma en heb je een buitenlandse vooropleiding of een internationaal diploma, zoals bijvoorbeeld het IB Diploma?  

  Dan vind je de toelatingseisen en aanmeldprocedure op de Engelstalige pagina van Biomedical Sciences.

  Meer weten?
  Voor vragen over aanmelden met een buitenlandse vooropleiding kun je contact opnemen met de International Student Advisors van dit programma: 

  Kim Daamen, Julia Tan en Lieneke Blok
  International Student Advisors - Faculty of Science
  E-mail: bachelors.fs@vu.nl

 • VU Matching

  Check je studiekeuze
  Na het maken van je studiekeuze biedt VU Matching je de mogelijkheid om te bepalen of de studie overeenkomt met het beeld en de verwachtingen die je hebt en of de studie bij jou past. VU Matching is onderdeel van de aanmeldprocedure voor alle bacheloropleidingen van de VU en bestaat bij deze opleiding uit twee onderdelen. Na het inloggen op VUnet doe je het eerste onderdeel: de digitale vragenlijst. Vervolgens neem je deel aan de matchingsactiviteit van de opleiding.

  Deze opleiding biedt de matchingsactiviteit online aan tot ongeveer half augustus. Je hoeft hiervoor niet naar de VU te komen. Pas nadat je het aanmeldformulier in VUnet volledig hebt ingevuld en bevestigd (voortgang 100%), kun je uitgenodigd worden voor de activiteit. De logingegevens voor VUnet ontvang je na je aanmelding in Studielink.

  De uitnodigingen worden gestuurd tussen begin mei en eind juli naar het emailadres dat je bij je aanmelding hebt opgegeven. Controleer regelmatig je spamfolder om zeker te zijn dat je geen berichten van ons misloopt. Als je geen uitnodiging hebt ontvangen, bijvoorbeeld omdat je het registratieformulier in VUnet pas na juli hebt ingevuld, mail dan naar matching.beta@vu.nl.

  Algemene informatie en veel gestelde vragen over VU Matching vind je hier. Wil je meer informatie over de matchingsactiviteit? Neem dan contact op met de matchingscoördinator van de Faculteit der Bètawetenschappen: matching.beta@vu.nl.

 • Bindend Studie Advies (BSA)

  Om een positief studieadvies te krijgen, moet een student ten minste 42 EC hebben behaald aan het einde van het eerste jaar van inschrijving van de opleiding.

  Iedere student heeft na de registratie van de beoordeling van een tentamen inzage in de uitslag van dat onderdeel en beschikt tevens over een overzicht van de behaalde resultaten.

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op

Bel ons op 020-5985000 (op werkdagen tussen 10.00 en 16.00)

Stuur een mail naar contact@vu.nl

Of stuur een Whatsapp bericht naar +31682548367

Heb je een vraag over de toelatingseisen?

De Studentenbalie geeft antwoord. Bel 020-5985020 (maandag t/m donderdag: 10.30 - 12.30 of 14.00 - 16.00, op vrijdag: 10.30 - 12.30)

Heb je vragen? Stuur een mail naar studentenbalie@vu.nl