Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Onderzoek alle facetten van het menselijk lichaam

Ben je iemand die graag wil weten hoe processen in het menselijk lichaam werken? Wat er mis kan gaan als iemand ziekt wordt? Een bijdrage leveren aan de totstandkoming van nieuwe medicijnen? 

Dan is de studie Biomedical Sciences iets voor jou. Check hier of je voldoet aan de toelatingseisen en lees hoe je je aanmeldt.

Collegejaar 2021-2022
In 2021-2022 wordt het onderwijs in hybride vorm aangeboden: online en waar mogelijk en toegestaan, op de campus. Helaas is een online alternatief voor locatiegebonden onderwijs, zoals practica, niet mogelijk. Het locatiegebonden onderwijs (practica) maakt een substantieel deel uit van het leerplan van jaar 1 en je aanwezigheid op de campus is vereist.

Als je wilt aanmelden voor de bacheloropleiding Biomedical Sciences en je bent niet in de gelegenheid om naar de VU Amsterdam te komen voor de start van het curriculum in september, dan mis je een belangrijk onderdeel van de opleiding, wat ook gevolgen heeft voor de daaropvolgende vakken.  Mocht je door reisbeperkingen of gezondheidsproblemen niet naar de VU Amsterdam kunnen komen, dan raden we je aan om je inschrijving voor de opleiding te annuleren en je opnieuw in te schrijven voor studiejaar 2022-2023.

Biomedical Sciences wordt een Numerus Fixus-opleiding
Vanaf collegejaar 2022-2023 wordt Biomedical Sciences waarschijnlijk een Numerus Fixus-opleiding. Dat wil zeggen dat er vanaf collegejaar 2022-2023 een beperkt aantal plekken beschikbaar is en er daarom een selectieprocedure wordt toegepast.

Check of je aan de toelatingseisen voldoet en meld je aan

 • Toelatingseisen

  Vwo-diploma
  Aan de VU kun je met de volgende vwo-profielen Biomedical Sciences studeren: 

  • Natuur en Gezondheid, aangevuld met natuurkunde
  • Natuur en Techniek, aangevuld met biologie
  • Economie en Maatschappij, aangevuld met natuurkunde, scheikunde en biologie 
  • Cultuur en Maatschappij, aangevuld met wiskunde A of B, natuurkunde, scheikunde en biologie

  Hbo propedeuse
  Hierbij gelden de volgende aanvullende eisen op 6 vwo-niveau: wiskunde A of B*, Engels, natuurkunde, scheikunde en biologie
  * Geldt niet voor de hbo-opleiding Toegepaste Wiskunde.

  Hbo bachelor
  Heb je een Hbo bachelor, dan gelden er aanvullende eisen op 6 vwo-niveau: wiskunde A of B*, Engels, natuurkunde, scheikunde en biologie.
  * Geldt niet voor de hbo-opleiding Toegepaste Wiskunde.

  Ouder dan 21?
  Ben je Nederlands, voldoe je niet aan één van bovenstaande opleidingseisen en ben je 21 jaar of ouder? Dan bestaat de mogelijkheid om via het colloquium doctum toegelaten te worden tot de opleiding. De volgende deelcertificaten dienen te worden behaald op 6 vwo-niveau:

  • Engels
  • Wiskunde A of B
  • Natuurkunde
  • Scheikunde
  • Biologie

  Deficiënties op 6 vwo-niveau wegwerken? 
  Je kunt bij verschillende instellingen je certificaten behalen.
  Wil je je voorbereiden op het behalen van vwo- deelcertificaten? Dan kun je aanvullend onderwijs volgen op een avondschool of bij andere instellingen die onderwijs op vwo-niveau bieden. 

  Corona en maatregelen voorkennis 
  Vanwege corona worden in het voortgezet onderwijs maatregelen getroffen om de kans op onvoldoende voorkennis te verkleinen. Als leerling heb je de mogelijkheid om van (een van) de volgende maatregelen gebruik te maken, zodat je voorkennis zo goed mogelijk aansluit op je vervolgopleiding. 

  -          Leerlingen kunnen gebruik maken van het tweede tijdvak om meer ruimte te creëren voor vakken waar ze meer voorbereidingstijd voor nodig denken te hebben. 
  -          Leerlingen krijgen een extra herkansing. 
  -          Leerlingen kunnen een vak niet mee laten tellen voor het bepalen van de uitslag. Dit vak wordt, als de student hiervoor kiest, niet meegenomen in het bepalen of de student geslaagd/niet geslaagd is, maar staat wel op de cijferlijst die bij het diploma hoort. 

  Voor meer informatie, zie hier. 

  Vanuit de opleiding raden we jullie, ondanks deze maatregelen, ten zeerste aan ervoor te zorgen dat je met voldoende voorkennis begint. Om jullie daarbij te helpen, hebben we per opleiding op een rijtje gezet welke domeinen extra belangrijk zijn. Deze informatie vind je hier.
  Verder wordt er op dit moment gekeken naar de mogelijkheid om landelijk extra summer schools te organiseren. Ook wordt bij de studieverenigingen geïnventariseerd waar zij kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld door middel van bijles of bijspijkercursussen. Hierover volgt t.z.t. meer informatie. 

  Ja, ga je ervoor?
  Mooi, meld je dan vandaag nog aan.

 • Toelatingseisen met een buitenlandse vooropleiding

  Wil je je aanmelden voor dit programma en heb je een buitenlandse vooropleiding of een internationaal diploma, zoals bijvoorbeeld het IB Diploma?  

  Dan vind je de toelatingseisen en aanmeldprocedure op de Engelstalige pagina van Biomedical Sciences.

  Meer weten?
  Voor vragen over aanmelden met een buitenlandse vooropleiding kun je contact opnemen met de International Student Advisors van dit programma: 

  Kim Daamen, Julia Tan en Lieneke Blok
  International Student Advisors - Faculty of Science
  E-mail: bachelors.fs@vu.nl

 • VU Studiekeuzecheck

  Check je studiekeuze
  Na het maken van je studiekeuze biedt VU Studiekeuzecheck je de mogelijkheid om te bepalen of de studie overeenkomt met het beeld en de verwachtingen die je hebt en of de studie bij jou past. VU Studiekeuzecheck is onderdeel van de aanmeldprocedure voor alle bacheloropleidingen van de VU en bestaat bij deze opleiding uit twee onderdelen. Na het inloggen op VUnet doe je het eerste onderdeel: de digitale vragenlijst. Vervolgens neem je deel aan de activiteit Studiekeuzecheck van de opleiding.

  Deze opleiding biedt de activiteit online aan tot ongeveer half augustus. Je hoeft hiervoor niet naar de VU te komen. Pas nadat je het aanmeldformulier in VUnet volledig hebt ingevuld en bevestigd (voortgang 100%), kun je uitgenodigd worden voor de Studiekeuzecheckactiviteit. De logingegevens voor VUnet ontvang je na je aanmelding in Studielink.

  Er wordt gestart met het sturen van de uitnodigingen in mei 2021. De uitnodigingen worden gestuurd naar het mailadres dat je bij je aanmelding hebt opgegeven. Controleer regelmatig je spamfolder om zeker te zijn dat je geen berichten van ons misloopt. Als je geen uitnodiging hebt ontvangen, bijvoorbeeld omdat je het registratieformulier in VUnet pas na 1 mei hebt ingevuld, mail dan naar studiekeuzecheck.beta@vu.nl.

  LET OP: zowel het invullen van de Studiecheckvragenlijst als deelname aan de online opleidingsactiviteit Studiekeuzecheck, zijn bij deze opleiding verplicht.

  Algemene informatie en veel gestelde vragen over VU Studiekeuzecheck vind je hier. Wil je meer informatie over de opleidingsactiviteit van de VU Studiekeuzecheck? Neem dan contact op met de Coördinator Studiekeuzecheck van de Faculteit der Bètawetenschappen: studiekeuzecheck.beta@vu.nl.

 • Bindend Studie Advies (BSA)

  Om een positief studieadvies te krijgen, moet een student ten minste 42 EC hebben behaald aan het einde van het eerste jaar van inschrijving van de opleiding.

  Iedere student heeft na de registratie van de beoordeling van een tentamen inzage in de uitslag van dat onderdeel en beschikt tevens over een overzicht van de behaalde resultaten.

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op

Bel ons op 020-5985000 (op werkdagen tussen 10.00 en 16.00)

Stuur een mail naar contact@vu.nl

Of stuur een Whatsapp bericht naar +31682548367

Heb je een vraag over de toelatingseisen?

De Studentenbalie geeft antwoord. Bel 020-5985020 (maandag t/m vrijdag: 10.30 - 12.30u en 14.00 - 16.00u). 

Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl.
Let op: de VU is gesloten op nationale feestdagen. In april zijn we gesloten op 26 april en 27 april.