Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.

Doorgrond jij onze planeet?

Aardwetenschappen

Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.
Meld je aan

Vind je natuurlijke processen, zoals vulkanisme, klimaatverandering, aardbevingen, overstromingen en gebergtevorming boeiend? Wil jij weten hoe lang er nog schoon drinkwater voor iedereen is? Welk effect klimaatverandering op de zeespiegel en rivierstanden heeft? Hoe het zit met de bodem onder onze voeten? 

Bij Aardwetenschappen leer je van alles over de Aarde. Jouw opgedane kennis breng je direct in de praktijk, tijdens veldwerk en excursies in zowel binnen- als buitenland.

Ontdek jouw studie Aardwetenschappen

Tijdens de bacheloropleiding Aardwetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam doe je theoretische en praktische kennis op van onze planeet Aarde. Alle aspecten komen aan bod: van het middelpunt tot aan de top van de atmosfeer. Je leert over geologie, fysische geografie, wiskundige modellen, satellietwaarnemingen en natuurkundige of chemische metingen om de processen van het Systeem Aarde te begrijpen.

Ontdek de studie-inhoud
  • Wat gebeurde er op aarde na de meteorietinslag die 66 miljoen jaar geleden het einde van het dinotijdperk inluidde? Een internationaal onderzoeksteam, onder wie VU-geologen Jan Smit en Klaudia Kuiper, ontdekte in de Amerikaanse staat Noord-Dakota een modderpoel die ontstaan is op het moment dat de dinosauriërs uitstierven.

    Lees het nieuwsbericht

    Meteorietinslag maakt einde aan dinosauriërs

  • Wat leer je als student tijdens veldwerk?

    Lijkt jou dat ook wat? Naar Spanje toe voor veldwerk? Kijk hier naar beelden van veldwerk voor eerstejaars studenten in Zuid-Spanje en van het tweedejaars veldwerk in centraal Spanje.