Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.

Proefstuderen en Meelopen

Let op: Vanwege het coronavirus kan je je niet offline laten voorlichten op de VU, maar gelukkig zijn we online nog steeds bereikbaar. Meerdere opleidingen bieden online alternatieven, bijvoorbeeld webcolleges, skype-gesprekken en Q&A-sessies. Via het registratieformulier kun je je hiervoor aanmelden. Dit geldt ook voor proefstudeeractiviteiten die reeds zijn geannuleerd. Je kunt je dus nog gewoon aanmelden via het aanmeldformulier, alleen zal de activiteit niet plaatsvinden op de VU-campus maar online. We nemen contact met je op als je aangemeld was voor een activiteit die vanwege corona is geannuleerd.

Wil je meer weten over een van onze bacheloropleidingen? Je verder verdiepen in een studie aan de Vrije Universiteit Amsterdam?

Kom dan een dagje Proefstuderen of loop mee met een student. Je bent dan een dag(deel) te gast bij een opleiding van jouw keuze. Bij Proefstuderen stelt de opleiding een speciaal programma samen met een hoor- en werkcollege, bij individueel meelopen ga je een dag(deel) mee met een student en ervaar je hoe een studiedag eruitziet.

Na deze verdiepende activiteiten heb je een goede indruk van de opleiding, de docenten, de campus én de studenten. Je kunt dan nog beter bepalen of de opleiding aansluit bij jouw interesses, capaciteiten en ambitie én een juiste keuze maken voor een van onze opleidingen.

Aanmelden

Wil je weten hoe het is om te studeren aan de VU? Meld je dan aan voor een dagje Proefstuderen of loop een dag(deel) mee met een student.

Heb je interesse in Natuur- en Sterrenkunde, Scheikunde, Oudheidwetenschappen, Archeologie of Griekse en Latijnse taal en cultuur? De aanmelding voor Proefstuderen en/of meelopen verloopt via de UvA

Proefstuderen en/of meelopen bij Tandheelkunde verloopt via ACTA.

Wil je nader kennismaken met Liberal Arts and Sciences? Dat kan via de site van Amsterdam University College.

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op

Bel ons op 020-5985000 (op werkdagen tussen 10.00 en 16.00)

Stuur een mail naar contact@vu.nl

Of stuur een Whatsapp bericht naar +31682548367

Heb je vragen over aanmelding, inschrijving of toelatingseisen?

De Studentenbalie geeft antwoord. Bel 020-5985020 (maandag t/m donderdag: 10.30 - 12.30 of 14.00 - 16.00, op vrijdag: 10.30 - 12.30)

Heb je vragen? Stuur een mail naar studentenbalie@vu.nl