Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.

Proefstuderen en Meelopen

Let op: vanwege het coronavirus vinden er voorlopig geen meeloop- en proefstudeeractiviteiten plaats op de VU. Je kunt je echter nog gewoon aanmelden via het aanmeldformulier, want we zijn druk bezig met het organiseren van digitale varianten (bijvoorbeeld webcolleges, skype-gesprekken en Q&A-sessies). Dit geldt ook voor proefstudeeractiviteiten die reeds zijn geannuleerd. We brengen je per e-mail op de hoogte, zodra we meer weten over het digitale alternatief. 

Wil je meer weten over een van onze bacheloropleidingen? Je verder verdiepen in een studie aan de Vrije Universiteit?

Kom dan een dagje Proefstuderen of loop mee met een student. Je bent dan een dag(deel) te gast bij een opleiding van jouw keuze. Bij Proefstuderen stelt de opleiding een speciaal programma samen met een hoor- en werkcollege, bij individueel meelopen ga je een dag(deel) mee met een student en ervaar je hoe een studiedag eruitziet.

Na deze verdiepende activiteiten heb je een goede indruk van de opleiding, de docenten, de campus én de studenten. Je kunt dan nog beter bepalen of de opleiding aansluit bij jouw interesses, capaciteiten en ambitie én een juiste keuze maken voor een van onze opleidingen.

Aanmelden

Wil je weten hoe het is om te studeren aan de VU? Meld je dan aan voor een dagje Proefstuderen of loop een dag(deel) mee met een student.

Heb je interesse in Natuur- en Sterrenkunde, Oudheidwetenschappen, Archeologie of Griekse en Latijnse taal en cultuur? De aanmelding voor Proefstuderen en/of meelopen verloopt via de UvA

Proefstuderen en/of meelopen bij Tandheelkunde verloopt via ACTA.

Wil je nader kennismaken met Liberal Arts and Sciences? Dat kan via de site van Amsterdam University College.

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op

Bel ons op 020-5985000 (op werkdagen tussen 10.00 en 16.00)

Stuur een mail naar contact@vu.nl

Of stuur een Whatsapp bericht naar +31682548367

Heb je vragen over aanmelding, inschrijving of toelatingseisen?

De Studentenbalie geeft antwoord. Bel 020-5985020 (maandag t/m donderdag: 10.30 - 12.30 of 14.00 - 16.00, op vrijdag: 10.30 - 12.30)

Heb je vragen? Stuur een mail naar studentenbalie@vu.nl