Een studiekeuzeactiviteit bezoeken aan de VU?

Om je voor te bereiden op een opleiding aan de VU, heb je naast de Bachelor- en Masterdagen nog meer mogelijkheden.

Bachelordag

Tijdens de online open dag staat alles in het teken van jouw studiekeuze en kun je je oriënteren op meer dan 50 bacheloropleidingen van de VU. Stel al je vragen tijdens de chatsessies en maak kennis met onze docenten, studenten en studieadviseurs. Bekijk informatievideo's en kom alles te weten over jouw favoriete studie. Weet je nog niet precies wat je wilt studeren? We helpen je graag op weg bij onze studiekeuzeworkshops. Je ontdekt alles over het studeren aan de VU; onze campus, de opleidingen, docenten, studenten en faciliteiten waar je gebruik van kunt maken tijdens je studie.

Proefstuderen en meelopen

Bij proefstuderen stelt de opleiding een speciaal programma samen, zodat je een eerste indruk krijgt van de studie. Het proefstuderen en meelopen vindt nu (grotendeels) online plaats, en kan bestaan uit een online hoorcollege, een skype-gesprek met een docent of juist een één-op-één met een student van de studie! Na deze verdiepende activiteiten heb je een goede indruk van de opleiding en de studenten. Je kunt dan beter bepalen of de opleiding aansluit bij jouw interesses en capaciteiten, waardoor je nog beter een studiekeuze kunt maken.

Wil je komen proefstuderen of meelopen met een student? Meld je aan voor proefstuderen!

Een passende studie

Het kiezen van een opleiding is niet altijd makkelijk. Helaas zijn er elk jaar studenten die tijdens het collegejaar ontdekken dat ze geen passende studie hebben gekozen. Door goede oriëntatie en deel te nemen aan studiekeuzeactiviteiten verklein je de kans dat dit ook jou overkomt. De VU biedt diverse studiekeuzeactiviteiten die je helpen bij het maken van jouw keuze. Ontdek stap voor stap welke opleiding het beste bij je past. Twijfel je over je gekozen opleiding en denk je aan switchen? Volg dan ons Studiekeuze-actieplan.

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op

Bel ons op 020-5985000 (op werkdagen tussen 10.00 en 16.00)

Stuur een mail naar contact@vu.nl

Of stuur een Whatsapp bericht naar +31682548367

Heb je vragen over aanmelding, inschrijving of toelatingseisen?

De Studentenbalie geeft antwoord. Bel 020-5985020 (maandag t/m vrijdag: 10.30 - 12.30 of 14.00 - 16.00)

Stuur een mail naar studentenbalie@vu.nl