Een studiekeuzeactiviteit bezoeken aan de VU?

Om je voor te bereiden op een bacheloropleiding aan de VU, heb je naast de Bachelordagen de mogelijkheid om te komen Proefstuderen of een dagje mee te lopen met een student!

De VU organiseert twee keer per jaar de VU Bachelordag: een open dag waar alle opleidingen zich presenteren. De meeste opleidingen bieden ook de mogelijkheid om te komen Proefstuderen. Deze Proefstudeerdagen vinden doorgaans plaats in november/december en februari/maart. Daarnaast zijn er ook opleidingen waar je tot juni individueel kunt meelopen met een student.

Bachelordag

Tijdens de open dag staat alles in het teken van jouw studiekeuze en kun je je oriënteren op meer dan 50 bacheloropleidingen van de VU. Stel al je vragen op de verschillende informatiemarkten en maak kennis met onze docenten, studenten en studieadviseurs. Tijdens de verschillende informatierondes, workshops en proefcolleges krijg je een indruk van je favoriete opleidingen. Weet je nog niet precies wat je wilt studeren? We helpen je graag op weg bij onze studiekeuze workshops. Je ontdekt alles over het studeren aan de VU; onze campus, de opleidingen, docenten, studenten en faciliteiten waar je gebruik van kunt maken tijdens je studie.

Proefstuderen en meelopen

Bij Proefstuderen stelt de opleiding een speciaal programma samen met een hoor- en werkcollege. Je bent dan een dag(deel) te gast bij een opleiding van jouw keuze. Bij individueel meelopen ga je een dag(deel) mee met een student. Een aantal opleidingen bieden beide opties aan. Na deze verdiepende activiteiten heb je een goede indruk van de opleiding en de studenten. Je kunt dan beter bepalen of de opleiding aansluit bij jouw interesses en capaciteiten, waardoor je nog beter een studiekeuze kunt maken.

Wil je komen proefstuderen of een dag (deel) meelopen met een student? Meld je aan voor proefstuderen!

Een passende studie

Het kiezen van een opleiding is niet altijd makkelijk. Helaas zijn er elk jaar studenten die tijdens het collegejaar ontdekken dat ze geen passende studie hebben gekozen. Door goede oriëntatie en deel te nemen aan studiekeuzeactiviteiten verklein je de kans dat dit ook jou overkomt. De VU biedt diverse studiekeuzeactiviteiten die je helpen bij het maken van jouw keuze. Ontdek stap voor stap welke opleiding het beste bij je past. Twijfel je over je gekozen opleiding en denk je aan switchen? Volg dan ons Studiekeuze-actieplan.

Misschien ben je hier ook naar op zoek?

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op

Heb je vragen over aanmelding, inschrijving of toelatingseisen?