Deficiënties wegwerken: toetsen op 6 vwo-niveau

Per bacheloropleiding kunnen er nadere vooropleidingseisen gesteld worden, dit zijn vakken op 6 vwo-niveau. Informatie over deze vooropleidingseisen vind je op de pagina van je opleiding.

Waar kan ik de toetsen maken?

• Voor alle vakken: staatsexamen vo.
  • Voor alle vakken: VAVO
  • Voor wiskunde A en B, biologie, natuurkunde en scheikunde: CCVX
  • Voor wiskunde A, B en C, biologie, natuurkunde en scheikunde: Boswell-Bèta
    Let op: voor de opleidingen Geneeskunde en Tandheelkunde worden certificaten behaald aan Boswell-Bèta niet geaccepteerd.
  • Voor wiskunde A en B: Korteweg de Vries-Instituut
  • Voor Geschiedenis: dit kun je doen op de VU. Lees meer over deze toets.

Sommige instanties hebben zeer vroege aanmelddeadlines voor de toetsen, meld je dus op tijd aan.

Waar kan ik de taaltoetsen maken?

Voor sommige opleidingen is het nodig om een taaltoets Engels of Nederlands te halen. Bekijk hiervoor de pagina Voldoen aan taaleisen.

Wat doe ik als ik de toetsen heb behaald?

Je stuurt de gewaarmerkte kopieën per post naar ons op of je levert ze persoonlijk af bij de Studentenbalie. Gewaarmerkt betekent dat op de kopie toetsuitslagen een stempel en een handtekening staan van een officiële instantie waaruit blijkt dat de kopie overeenkomt met het origineel. Waarmerken kan bij de administratie van de instelling die het diploma heeft verstrekt of bij de Studentenbalie. Neem het origineel en de kopie mee als je ze bij ons laat waarmerken.

Waar stuur ik een gewaarmerkte kopie van mijn toetsuitslagen naar toe?

Studie- en studentadministratie
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Heb je vragen? Neem gerust contact op met de Studentenbalie.

De Studentenbalie geeft antwoord. Bel 020-5985020 (maandag t/m vrijdag: 10.30 - 12.30 of 14.00 - 16.00)

Stuur een mail naar studentenbalie@vu.nl