Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Onderwijs Social and Cultural Anthropology

Een balans tussen kennis, attitudes en vaardigheden

Het aanleren van etnografische onderzoekvaardigheden kan niet zonder zorgvuldige aandacht voor iemands rol als antropoloog in de samenleving noch zonder voldoende oefening in de praktijk. Concreet betekent dit een gecombineerde aandacht voor kennisoverdracht, reflectie en concrete vaardigheidstraining. Van alle antropologie opleidingen bereidt onze opleiding studenten het beste voor op de arbeidsmarkt.

Naast de inhoudelijke en structurele kwaliteit van de studie besteedt de afdeling extra aandacht aan wat we applying anthropology noemen. Dit betekent dat we veel aandacht besteden aan wat de student, met een antropologische training, precies kan doen en bijdragen. Het gaat dus niet alleen om een degelijke academische kennis en grondige training in antropologische vaardigheden, maar ook om het gebruiken en in praktijk brengen van die kennis en vaardigheden.

Onze opleiding kenmerkt zich door veel aandacht voor onderzoekspractica en veld-bezoek, door de voortdurende vertaling van de academische kennis naar de maatschappij en de praktijk, en door onze professionele en thematische oriƫntatie: een vak waarin we de brug bouwen tussen de wetenschapper en de antropoloog-aan-het-werk. Dit vindt plaats in een kleinschalige opleiding waar betrokkenheid van docenten met studenten groot is en waar studenten kunnen putten uit de brede expertise van de staf.

Keer terug naar de Sociale en Culturele Antropologie homepagina.

Onze opleidingen

  • Bacheloropleiding

    De bacheloropleiding Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie biedt een unieke opleiding omdat het geen regionale toespitsingen biedt maar een thematische. Na een eerste inleidend jaar met basiskennis kunnen studenten zich verdiepen in de thema's religie en diversiteit of ontwikkeling en globalisering. In het derde jaar studeren veel studenten een semester in het buitenland. De afdeling heeft allerlei samenwerkingsverbanden met universiteiten overal ter wereld. Ook zijn er tal van stagemogelijkheden, in Nederland en daarbuiten.

  • Masteropleiding

    De internationale master Social and Cultural Anthropology trekt studenten uit de hele wereld. Tijdens deze master krijgen studenten de mogelijkheid om een paar maanden veldonderzoek in binnen- en buitenland te doen. Deze master wordt altijd zeer goed beoordeeld door oud-studenten.