Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Social Sciences for Society

Faculteit der Sociale Wetenschappen

Aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen (FSW) werken we aan de sociale uitdagingen van nu en morgen.

De uitbraak van een pandemie, wereldwijde protestbewegingen en grootschalige migratie. De wereld om ons heen verandert in een razend tempo. Ze wordt dynamischer en diverser, maar daarmee ook steeds complexer. En dat beïnvloedt niet alleen ons gedrag, maar ook de maatschappij waarin we leven.

Aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen werken we aan ‘Social Sciences for Society’: in ons onderwijs, onderzoek en valorisatie staat de samenleving voorop. We zijn continue op zoek naar mogelijkheden om onze kennis en vaardigheden in te zetten voor sociale uitdagingen. Nu, en in de toekomst.

Daarbij werken we samen met maatschappelijke partners uit de praktijk en investeren we in een internationale samenstelling van onze docenten, onderzoekers en studenten. Zo staan we als faculteit altijd in de frontlinie van deze tijd. 

Een veerkrachtige gezondheidszorg

Hoe kunnen verschillende partijen binnen ons zorgstelsel beter samenwerken om de zorg te optimaliseren voor cliënten en zorgverleners?

Bianca Beersma is hoogleraar Organisatiewetenschappen en doet onderzoek naar de samenwerking en competitie in de context van organisaties. Zij is themaleider Zorg en Welzijn voor het ISR en onderzoekt onder andere verschillende dilemma’s binnen de gezondheidszorg.

In de spotlight

Meer over

Lees meer over wat de Faculteit der Sociale Wetenschappen te bieden heeft

Contact met de Faculteit der Sociale Wetenschappen

Faculteit der Sociale Wetenschappen
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam