Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Wil jij als professional graag meer grip krijgen op een cultuur?

Bij samenwerking, conflicten en veranderingen binnen een organisatie speelt de cultuur binnen die organisatie een cruciale rol. Het is lastig om grip te krijgen op een ‘cultuur’. Dat vraagt om specifieke expertise en een andere manier van kijken. Dat is wat de opleiding Organisatiecultuur biedt.

Voor wie is deze opleiding?
Deze opleiding is bedoeld voor professionals met minimaal vijf jaar werkervaring binnen bedrijven, maatschappelijke organisaties of overheden die:
-    Leiding en sturing geven aan projecten en processen en daarbij een scherpere blik willen krijgen op verschillende werksituaties;
-    De eigen organisatie en hun eigen rol daarbinnen beter willen begrijpen;
-    Effectiever en met meer inzicht willen opereren binnen de eigen organisatie.

Eerdere deelnemers waren onder andere afdelingshoofden, verandermanagers, (beleids)adviseurs, projectmanagers en programmamanagers. De opleiding wordt hoog gewaardeerd, met name op het criterium van praktische bruikbaarheid.

De bijeenkomsten zijn interacties, met veel plaats voor eigen inbreng en vragen. De onderlinge discussie van de deelnemers zorgt voor een grote herkenbaarheid van problemen en maakt ze bespreekbaar. Tijdens twee bijeenkomsten vinden gezamenlijk twee praktijkonderzoeken op locatie plaats waardoor er geoefend kan worden in feitelijk onderzoek van een organisatie. Tijdens de opleiding werken de deelnemers aan een eigen casus (bijvoorbeeld binnen de eigen werksituatie) die ze aan het eind presenteren. De studiebelasting bedraagt, naast deelname aan de bijeenkomsten 3-4 uur per week. Voorbereiding voor iedere bijeenkomst behelst de bestudering van literatuur. Het werken aan de eindopdracht vergt, verspreid over de periode van de opleiding, ongeveer een dagdeel per week. 

Meer informatie over deze opleiding

Inhoud
Resultaat
Data, kosten en contact

Contact en meer informatie

Praktische vragen

Neem contact op met Bureaumanager Brigitte Schouten via VU.sog@vu.nl. Of bel ons op: 020-5987497 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00).

Deze opleiding incompany volgen?

Deze opleiding kan ook op locatie verzorgd worden en/of toegespitst worden op jouw wensen. Heb je hier interesse in, neem dan contact op met Eveline de Bruin, e.de.bruin@vu.nl, 020-5982252.

Volg de VU School of Governance op social media

Contactpersoon