Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Goed inzicht in integriteit en kwaliteit van besturen

Opleiding Integriteit en kwaliteit van besturen

Heb jij als professional te maken met vraagstukken over integriteit en kwaliteit en wil je je eigen houding én die van de organisatie daarin versterken en verbeteren?

Van het (openbaar) bestuur verwachten we dat het integer en behoorlijk handelt, maar ook responsief, effectief en efficiënt. Dit legt druk op bestuurders en uitvoerenden en stelt hen voor dilemma’s: hoe ga je om met botsende belangen en waarden? Wie signaleert integriteitsschendingen en wat gebeurt er met meldingen? En wat zijn de gevolgen van het schenden van de integriteit? Deze uitdagende vragen zijn belangrijk om te beantwoorden: niet-integer en corrupt gedrag hebben namelijk een groot effect op het vertrouwen in en de geloofwaardigheid van publieke en semipublieke organisaties en leiden tot minder efficiënt en effectief opereren.

Voor wie is deze opleiding? 
Ben je een professional met een afgeronde academische opleiding, een aantal jaren werkervaring in de publieke/ semipublieke sector en wil je je verdiepen in het hoe en waarom van goed en integer besturen? Dan is de opleiding Integriteit en kwaliteit van besturen geschikt voor jou.

Heeft je organisatie een proactieve houding ten aanzien van het aanpakken van integriteitsrisico’s en het bevorderen van goed besturen? Dan moedigen we je graag aan om gemotiveerde medewerkers aan deze opleiding te laten deelnemen.

Meer informatie over deze opleiding
Inhoud
Resultaat
Data, kosten en contact

Infoclip opleiding Integriteit en kwaliteit van besturen

Wat leer je tijdens deze opleiding en voor wie is deze opleiding geschikt? Prof. dr. Leo Huberts, hoogleraar Bestuurskunde en docent van deze opleiding vertelt hierover in deze korte infoclip.

Contact en meer informatie

Praktische vragen

Neem contact op met Bureaumanager Brigitte Schouten via VU.sog@vu.nl. Of bel ons op: 020-5987497 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00).

Deze opleiding incompany volgen?

Deze opleiding kan ook op locatie verzorgd worden en/of toegespitst worden op jouw wensen. Heb je hier interesse in, neem dan contact op met Eveline de Bruin, e.de.bruin@vu.nl, 020-5982252.

Volg de VU School of Governance op social media

Contactpersoon