Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Omgaan met fouten op de werkvloer

Opleiding Foutencultuur: Leiderschap en de 'growth mindset’

Oók in succesvolle organisaties worden fouten gemaakt. Cruciaal is hoe er met die fouten wordt omgegaan: wordt er verstandig op gereageerd, worden de fouten hersteld en wordt ervan geleerd?

We zijn trots om in tijden van corona(-maatregelen) de ‘hands on’ masterclass Foutencultuur: Leiderschap en de growth mindset aan te kunnen bieden. Het betreft vier bijeenkomsten, waarvan drie via zoom en één in de buitenlucht, op afstand, maar dicht op de topsport.

Voor wie is deze opleiding?
De masterclass is ontwikkeld voor professionals die werken op academisch niveau, met tenminste vijf jaar werkervaring die als leidinggevende in staf, lijn of bij projecten te maken hebben met samenwerking en hun eigen handelen en hun organisatie actief willen verbeteren in de manier waarop met risico’s en fouten wordt omgegaan en is geschikt voor professionals uit alle sectoren (commercieel en publiek).

De masterclass is ook interessant voor organisaties die onderzoek doen bij of advies geven aan andere organisaties over organisatiecultuur. Als organisaties een meer constructieve benadering willen in het omgaan met fouten, hun fout- en faalkosten willen verminderen en de richting op willen van een continue lerende organisatie, is deelname van gemotiveerde medewerkers zeer de moeite waard.

Eerdere deelnemers waren onder andere manager operations bij een bedrijf, stafmedewerk PZ, teammanager bank, conrector VWO, directiesecretaris ministerie, leidinggevende onderzoeksraad.

Foutencultuur: Leiderschap en de 'growth mindset’
Oók in succesvolle organisaties worden fouten gemaakt. Cruciaal is hoe er met die fouten wordt omgegaan: wordt er verstandig op gereageerd, worden de fouten hersteld en wordt ervan geleerd? Uit ons onderzoek blijkt dat constructief omgaan met fouten harde economische voordelen biedt en organisaties beter laat leren. Het rigoureus afstraffen van fouten daarentegen leidt tot het toenemen van angst binnen een organisatie en belemmert de creativiteit én het probleemoplossend vermogen. Constructief omgaan met fouten begint bij de mindset. De mindset van de leider èn van zijn of haar team. In deze masterclass leer je hoe je in jouw organisatie constructief met fouten kunt omgaan en je leiderschap kunt aanwenden om een ‘growth mindset’ of ‘collectieve lerende houding’ te bewerkstelligen.

Meer informatie over deze masterclass
Inhoud
Resultaat
Data, kosten en contact

Contact en meer informatie

Praktische vragen

Neem contact op met Bureaumanager Brigitte Schouten via VU.sog@vu.nl. Of bel ons op: 020-5987497 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00).

Deze opleiding incompany volgen?

Deze opleiding kan ook op locatie verzorgd worden en/of toegespitst worden op jouw wensen. Heb je hier interesse in, neem dan contact op met Eveline de Bruin, e.de.bruin@vu.nl, 020-5982252.

Volg de VU School of Governance op social media

Contactpersoon