Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Opleiding Foutencultuur: Leiderschap en de 'growth mindset’

Je krijgt inzicht in de verschillende manieren hoe organisaties met fouten omgaan.

Inhoud
Gedurende vier bijeenkomsten -waarvan drie online en één op topsportlocatie- wordt theorie omtrent fouten, foutenmanagement, foutencultuur en de zogenaamde ‘growth mindset’ besproken, gekoppeld aan leiderschap(stijlen), en toegepast op uw eigen werksituatie. 

Het begint bij het anders kijken naar fouten. De deelnemers krijgen inzicht in de psychologie van het fouten maken, fouten erkennen (of juist afschuiven) en de rol die leiderschap daarbij speelt. Door een meer constructieve kijk op fouten kan een zogenaamde ‘growth mindset’ ontstaan en de basis vormen voor betrouwbaar en weerbaar organiseren. De vertaalslag naar de eigen organisatie staat gedurende de reeks centraal. Dit betekent dat we u uitnodigen eigen casuïstiek in te brengen. Daarnaast hebben we gekozen voor één bijeenkomst in een setting die hoogstwaarschijnlijk voor alle deelnemers onbekend is: de paardentopsport, specifieker de cross country van een internationale eventing-wedstrijd waarbij teams van twee atleten -ruiter en paard- een parcours afleggen door open veld en bos, over steile heuvels, scherpe afdalingen en door waterpartijen. Het parcours moet binnen de tijd worden afgelegd, terwijl onderweg zo’n twintig forse hindernissen worden gesprongen. De ene ruiter blijkt een control freak, de volgende rijdt enigszins ‘op hoop van zegen’. Al vrij snel herkent ook u ‘de echt goede ruiters’. Zij hanteren een stijl die zich goed laat terugvertalen naar het eigen werk, eigen team, eigen afdeling, eigen organisatie.

We sluiten af met de concrete toepassing van het geleerde op de eigen werksituatie.

Meer informatie over deze masterclass

Resultaat
Data, kosten en contact

Dr. Cathy van Dyck

Dr. Cathy van Dyck

Organisatiepsycholoog en als universitair hoofddocent verbonden aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Ze is specialist op het gebied van foutenmanagement, organisatiecultuur en organisationeel leren. In 1996 richtte ze adviesbureau The Cat’s Eye op. The Cat’s Eye adviseert bedrijven en richt zich daarbij specifiek op betrouwbaar organiseren, weerbaarheid (resilience) en organisationeel leren. Met Olympisch ruiter Elaine Pen en Nederlands kampioen jonge paarden Justus Valk richtte ze in 2019 Leadership on Horsetrails op waar de paardentopsport (eventing) en het team dat ruiter en paard vormen dient als metafoor voor leiderschap en samenwerking in organisaties.

Contact en meer informatie

Praktische vragen

Neem contact op met Bureaumanager Brigitte Schouten via VU.sog@vu.nl. Of bel ons op: 020-5987497 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00).

Deze opleiding incompany volgen?

Deze opleiding kan ook op locatie verzorgd worden en/of toegespitst worden op jouw wensen. Heb je hier interesse in, neem dan contact op met Eveline de Bruin, e.de.bruin@vu.nl, 020-5982252.

Volg de VU School of Governance op social media

Contactpersoon