Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Wetenschap als bouwsteen voor de toekomst van goed doen

Lees hier alle praktische informatie die relevant is voor de opleiding Filantropie.

Kosten: €1.500,- per module (8 bijeenkomsten)
Duur: Elke module beslaat 8 (dinsdag)avonden, van 19.00-21.00 uur.
Locatie:  Online of fysiek indien mogelijk op de Vrije Universiteit Amsterdam.
Tijdsbelasting: De tijdsbelasting per cursus is ongeveer twaalf uur per week. Dit is inclusief het bijwonen van de bijeenkomsten.
Aantal deelnemers: De cursussen worden verzorgd voor een groep van minimaal 6 en maximaal 20 deelnemers.
Diploma: Na het succesvol afronden van elke cursus ontvang je een deelcertificaat. Bij succesvolle afronding van de opleiding ontvang je het diploma 'Philanthropic Studies'.

Kortingsmogelijkheden:
- Deelnemers die zich direct voor de gehele opleiding inschrijven ontvangen 5% korting per module.
- Bedrijven en instellingen die minimaal vijf medewerkers inschrijven voor een module of opleiding ontvangen 20% korting.
- In 2021: ANBI-medewerkers krijgen 10% korting per cursus en 15% op de totale opleidingskosten bij inschrijven voor de gehele opleiding Filantropie.
- Getalenteerde kandidaten voor wie de kosten te hoog zijn kunnen een aanvraag voor het studiefonds doen. Vanuit het studiefonds wordt maximaal 50% van de kosten vergoed. Het studiefonds is bedoeld voor cursisten die de opleiding op persoonlijke titel volgen en geen aanspraak kunnen maken op een vergoeding van hun werkgever. Geïnteresseerden kunnen voor aanvraag voor het studiefonds kunnen contact opnemen via cfs@vu.nl.

Je profiel

De postacademische opleiding Filantropie is gericht op professionals binnen of gerelateerd aan de filantropische sector en is de opleiding voor iedereen die interesse heeft in een verdieping en verbreding van zijn of haar filantropische werkveld. Van fondsenwerver of fondsbeheerder, tot beleidsmedewerker in de publieke sector en van instituten en charitas bankier tot directeur van een vermogensfonds; allen profiteren van meer kennis over de filantropische sector.

De opleiding  is academisch van karakter en heeft aandacht voor de toepassing in de praktijk. Wetenschap stelt je in staat uw kennis ten aanzien van filantropie te verdiepen en te verbreden, zodat je in staat bent kritisch te reflecteren op het handelen binnen uw eigen werkterrein. De leergang richt zich daarnaast op het toepassen van wetenschappelijke kennis in voor uw werkpraktijk.

Door de interactieve en kleinschalige opzet zorgt de interactie met uw gemotiveerde medecursisten voor een geïnteresseerd klankbord voor uw vraagstukken. Het alumninetwerk (CIRCLE) geeft je toegang tot uitgebreid netwerk van andere professionals die werkzaam zijn in de filantropische sector.

Deelnemers aan de eerdere jaargangen van de opleiding Filantropie zijn professionals uit fondsenwervende en dienstverlenende instellingen en bedrijven in Nederland. Ook non-profitorganisaties als onderwijs- en zorginstellingen (her)ontdekken het belang van filantropie en beleidsmakers zoeken naar verbindingen tussen en met particuliere organisaties. Professionals uit de non-profit- en publieke sector nemen daarom steeds vaker deel.

Contact en meer informatie

Praktische vragen

Neem contact op met Bureaumanager Brigitte Schouten via VU.sog@vu.nl. Of bel ons op: 020-5987497 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00).