Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Klaar voor een nieuwe generatie bestuurders

Opleiding Besturen van Filantropische Fondsen

Lees hier alle praktische informatie die relevant is voor de opleiding Besturen van Filantropische Fondsen.

Kosten: De opleiding kan enkel in zijn geheel gevolgd worden. De kosten voor de opleiding bedragen €2.500,- (vrij van BTW).
Tijdsbelasting: De tijdsbelasting per cursus is ongeveer vier uur per week. Dit is inclusief het bijwonen van de bijeenkomsten.
Locatie:  Online of fysiek indien mogelijk op de Vrije Universiteit Amsterdam.
Aantal deelnemers: De cursussen worden verzorgd voor een groep van minimaal 10 en maximaal 18 deelnemers.
Kortingsmogelijkheden: Getalenteerde kandidaten hebben de mogelijkheid een beurs aan te vragen bij de stichting KSBW. Met deze beurs kan de kandidaat de opleiding met 50% korting volgen. GeĂ¯nteresseerden kunnen voor aanvraag van deze beurs informatie opnemen via cf@vu.nl.
Diploma: Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je het diploma 'Besturen van Filantropische Fondsen'.

Aanmelden als stagefonds
Het fungeren als stagefonds voor de opleiding Besturen van Filantropische Fondsen heeft een aantal voordelen voor uw organisatie. De organisatie van het stagefonds wordt kosteloos onderworpen aan een grondige analyse aan de hand van voor de voor de organisatie relevante theoretische inzichten. Aan de hand van de analyse komen cursisten tot aanbevelingen die zijn afgestemd op het fonds. Deze aanbevelingen kunnen bijdragen tot verdere professionalisering en betere prestaties.

Een stagefonds dient als onderwerp van een gedegen onderzoek naar het functioneren van de organisatie en het bestuur, over een periode van ongeveer een half jaar, uitgevoerd door een van de cursisten. Dit onderzoek vindt grotendeels plaats door middel van een analyse van secundaire bronnen, zoals jaarverslagen, literatuur, of een website. Het stagefonds levert een contactpersoon die aanspreekpunt is voor de cursist bij vragen of voor toegang tot (beleids)documenten. Van de cursist wordt een grote mate van zelfstandigheid verwacht. Aanvullend kan het voor de cursist van belang zijn om een interview af te nemen met een of meerdere bestuursleden of om een bestuursvergadering bij te wonen. Hoewel het aanwezig zijn bij een bestuursvergadering van toegevoegde waarde kan zijn voor de cursist, is dit geen voorwaarde om te kunnen fungeren als stagefonds. 

Contact
Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen over het fungeren als stagefonds? Neem dan contact op met de programmamanager drs. Barry Hoolwerf via 020 598 2738 of l.k.hoolwerf@vu.nl.

Contact en meer informatie

Praktische vragen

Neem contact op met Bureaumanager Brigitte Schouten via VU.sog@vu.nl. Of bel ons op: 020-5987497 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00).