Klaar voor een nieuwe generatie bestuurders

Wetenschapsmasterclass Besturen van Filantropische Fondsen

Wens jij je in te zetten als bestuurder van een filantropisch fonds? Als professional heb je ruime ervaring binnen een bepaald vakgebied. Heb je echter ook de kennis en vaardigheden voor het besturen van een filantropische fonds?

Het Centrum voor Filantropische Studies verzorgt in oktober 2021 de gratis online masterclass Besturen van Filantropisch Fondsen. De masterclass is gericht op vrijwilliger-bestuursleden van filantropische fondsen en iedereen die overweegt om in de toekomst hierin zitting te nemen.

Klaar voor een nieuwe generatie bestuurders
Wenst u zich in te zetten als bestuurder van een filantropisch fonds? Als professional heeft u ruime ervaring binnen een bepaald vakgebied. Heeft u echter ook de kennis en vaardigheden voor het besturen van filantropische fondsen? De opleiding Besturen van Filantropische Fondsen is gericht op vrijwilliger-bestuursleden van (vermogens)fondsen, of iedereen die overweegt om in de toekomst zitting te nemen in een dergelijk bestuur.

Aan de hand van thematische bijeenkomsten wordt u in een kort tijdsbestek toegerust om de kwaliteit, effectiviteit en impact van fondsen te vergroten en om voorbereid zitting te nemen in een bestuur van een fonds. De Masterclass wordt verzorgd door prof. dr. Theo Schuyt van het Centrum voor Filantropische Studies aan de Vrije Universiteit.

Programma
Voor de toekomst van goed doen is het cruciaal om de diversiteit en de deskundigheid binnen besturen van filantropische organisaties te bevorderen en op tijd voor goede opvolgers te zorgen. Tijdens deze masterclass wordt u in vogelvlucht meegenomen langs de uitdagingen waar bestuurders van filantropische fondsen mee worden geconfronteerd. Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

- de rol van fondsen in de Nederlandse samenleving;
- goed bestuur en transparantie;
- risicobeheer en financieel beleid;
- strategie en impact.

De masterclass wordt verzorgd door prof. dr. Theo Schuyt van het Centrum voor Filantropische Studies aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Deelname aan de masterclass is geheel gratis en vrijblijvend

Kennismaking met de opleiding
De masterclass is een gelegenheid om kennis te maken met de leergang Besturen van Filantropische Fondsen. Deze opleiding is een initiatief van de Katholieke Stichting ter Bevordering van Welzijnswerk en heeft als doel om (toekomstige) bestuursleden van filantropische fondsen in een kort tijdsbestek toe te rusten om de kwaliteit, effectiviteit en impact van de betreffende fondsen te vergroten. Daarnaast leren (nieuwe) bestuurders op basis van nieuwe kennis te reflecteren op het eigen handelen binnen het bestuur van een fonds. De opleiding start weer in januari 2022. Kijk hier voor meer informatie over deze opleiding.

Meer informatie over deze masterclass
Data, kosten en contact

Contact en meer informatie

Praktische vragen

Neem contact op met Bureaumanager Brigitte Schouten via VU.sog@vu.nl. Of bel ons op: 020-5987497 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00).