Korte incompany opleiding Lesgeven aan anderstalige leerlingen

Lesgeven aan anderstalige leerlingen in het voortgezet onderwijs

Deze nieuwe korte opleiding op maat leert docenten omgaan met leerlingen die naast een taalachterstand ook met regelmaat te kampen hebben met bijkomende problematiek op gedrags- of sociaal-emotioneel vlak.

Veel scholen voor voortgezet onderwijs kennen een flinke instroom van nieuwkomers. Hoe bedien je hen in de reguliere klas en tijdens de les?

Ervaar jij zelf als docent een bepaalde handelingsverlegenheid bij leerlingen met een anderstalige achtergrond? Of ben je leidinggevende en speelt dit bij docenten binnen jouw VO-school? In vijf bijeenkomsten krijgt het docententeam handvatten aangereikt voor het lesgeven aan en begeleiden van anderstalige leerlingen in de reguliere les.

Voor wie?
De korte opleiding voor docententeams richt zich op taal- en vakdocenten binnen het voortgezet onderwijs die anderstalige leerlingen in de klas hebben: nieuwkomers die nog geen of een beetje Nederlands kunnen spreken (tweedetaalleerders).

Tijdens de bijeenkomsten is er ruimte voor inbreng van de deelnemers, voor uitwisseling, feedback en beantwoording van inhoudelijke of didactische vragen.

Meer over deze opleiding
Resultaat
Data en contact

Contact en meer informatie

Neem voor meer informatie of een vrijblijvende offerte contact op met Wilma Jongejan:

020 59 81805

Heb je vragen over inschrijving en deelname? Neem dan contact op met Wilma Jongejan via e-mail: w.jongejan@vu.nl

• Wilma Jongejan
  • Coördinator professionaliseringsaanbod VU Lerarenacademie.
Wilma Jongejan