Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

De veiligheidsgordel van een organisatie

Ben je in het bezit van een afgeronde academische opleiding en wil je je kennis op het gebied van compliance en integriteit ontwikkelen om professioneel verder te groeien?

Dan is de postgraduate opleiding Compliance & Integriteit Management iets voor jou. Check hieronder de toelatingseisen en lees alles over hoe je je kunt aanmelden. 

Voor wie?

Functionarissen van toezichthouders op de financiële sector zoals Autoriteit Financiële Markten (AFM), De Nederlandsche Bank (DNB), Euronext, het Ministerie van Financiën, de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) e.d.

 • Leidinggevenden van financiële instellingen die onder toezicht staan van DNB en AFM, en leden van hun Raden van Commissarissen en/of Audit Committees.
 • Managers en professionals van grote ondernemingen en (non-)financiële instellingen, zoals (toekomstige) Compliance Officers en managers van aan compliance gerelateerde sleutelactiviteiten zoals Risk Management, Interne Controle, Audit, Juridische Zaken, Operations, Financial Control, Corporate Affairs e.d.
 • Externe adviseurs van bovengenoemde instellingen zoals accountants, advocaten, management consultants e.d.

Praktische informatie

 • Toelatingseisen

  Voor de postgraduate opleiding Compliance & Integriteit Management gelden de volgende toelatingseisen:

  • Je hebt een relevante Master of Science (doctoraal)-diploma van een Nederlandse of buitenlandse universiteit. Bij voorkeur in Economie, Bedrijfseconomie, Accountancy, Rechten of Bedrijfskunde.
  • Ben je in het bezit van een ander Master of Science-diploma dan de bovengenoemde, dan besluit de programmaleiding over jouw deelname. De programmaleiding kijkt daarbij of op basis van jouw kennis en ervaring een succesvolle deelname mag worden verwacht. Je wordt altijd uitgenodigd voor een intakegesprek.
  • Je beschikt over minimaal twee jaar relevante praktijkervaring. Wij vinden jouw motivatie belangrijk, evenals de ondersteuning vanuit je werkomgeving.
  • Met een Bachelor-/hbo-diploma word je in principe niet toegelaten, tenzij uit jouw werkervaring, post-hbo-opleidingen en -cursussen en eventuele aanbevelingen van jouw werkgever blijkt dat succesvolle deelname op academisch niveau verwacht kan worden. Je wordt altijd uitgenodigd voor een intakegesprek.

  Selectieprocedure
  De programmaleiding bepaalt uiteindelijk of je kunt en mag deelnemen aan de opleiding.

  Maximale instroom per leergang
  Er worden per leergang maximaal 30 studenten toegelaten.  
  Als je je tijdig inschrijft voor de gehele opleiding heb je voorrang op studenten die zich enkel voor modules inschrijven. De aanmeldingen voor modules zullen in volgorde van binnenkomst worden behandeld. De peildatum voor toelating van de modulestudenten is na 1 augustus of na 1 december, dus schrijf je tijdig in om verzekerd te zijn van een plaats! 

 • Aanmelden

  Inschrijving kan door het invullen van het inschrijfformulier en dit per e-mail te versturen.

  Om je in te schrijven voor de opleiding stuur je het inschrijfformulier op, te downloaden via de link hierboven, samen met:

  • 1 pasfoto
  • kopie paspoort of ID (geen rijbewijs) (zie regels hieromtrent op het inschrijfformulier!)
  • (bij voorkeur gewaarmerkte) kopieën van relevante diploma’s met cijferlijsten
  • curriculum vitae

  Het inschrijfformulier en alle documenten moeten vóór 1 augustus of 1 december (gescand) binnen zijn via compliance.sbe@vu.nl. Aanmelden na deze data kan alleen na telefonisch overleg.
  Nadat we jouw inschrijving hebben ontvangen, sturen we je een bevestiging. Als de programmaleiding een intakegesprek nodig acht, leggen we hiervoor ook een datum vast.

 • Kosten

  De kosten voor de GEHELE opleiding zijn voor leergang XVII € 17.995 (wijzigingen voorbehouden). Readers en examengeld zijn hierbij inbegrepen, boeken zijn voor eigen rekening.  De kosten voor boeken bedragen doorgaans hoogstens € 400 voor de gehele opleiding. 

  De opleiding is in twee jaar af te ronden. Mocht het desondanks nodig zijn om voor een derde jaar te worden ingeschreven dan wordt daar € 600 per jaar voor in rekening gebracht. Voor het inhalen van een tentamen (buiten de nominale studieduur) wordt € 400 in rekening gebracht, voor het (af)schrijven van de scriptie/essays € 700.

  Bij inschrijving voor het postgraduate onderwijs van de School of Business and Economics zijn algemene betalingsvoorwaarden van toepassing.

  Algemene betalingsvoorwaarden
  Het collegejaar loopt van september tot juni. De inschrijving voor de opleiding Compliance & Integriteit Management is voor twee jaar. De hoogte van collegegelden, examengelden e.d. wordt per leergang vastgesteld. Door inschrijving verplicht je je tot het betalen van collegegeld.

  Annulering

  • Eventuele afmelding dient altijd schriftelijk te geschieden.
  • Als de afmelding is ontvangen vóór 1 september van het eerste collegejaar zal het reeds betaalde collegegeld worden gerestitueerd.
  • Als de afmelding is ontvangen vóór 1 januari van het eerste collegejaar, zal de helft van het verschuldigde collegegeld worden gerestitueerd.
  • Bij afmeldingen ná 31 december van het eerste collegejaar vindt geen restitutie plaats.
  • Diploma's worden alleen verstrekt als aan alle betalingsverplichtingen is voldaan.
 • Startdata

  Startdatum is eind augustus of begin september (afhankelijk van schoolvakanties) of begin januari ( je stroomt dan in bij module 4 en volgt daarna modules 1, 2 en 3. 

  Je hebt in principe bijna wekelijks college van 15.00-21.00 uur. Wij houden wel rekening met alle landelijk vastgestelde schoolvakanties.

 • Accreditatie / Certificering / Titel

  Nadat je alle examenonderdelen van de opleiding hebt afgerond, ontvangt je het diploma Certified Executive Compliance & Integrity Manager (ECIM). Deze titel geeft de mogelijkheid tot inschrijving in het ECIM register. Opname in het register geschiedt na toestemming van de afgestudeerde.

  Modulestudenten behalen per module een deelcertificaat. Het behalen van alle vier de deelcertificaten binnen een periode van 5 jaar  geeft ook recht op het diploma.

  Onze opleiding is:

  • Niet geaccrediteerd door de NVAO en geeft dus géén recht op de door de wet beschermde titel Master of Science (MSc);
  • Voldoet aan de opleidingsvereiste om je te laten certificeren bij DSI als DSI Compliance Professional. Je wordt, na voldoen aan alle vereisten van DSI, opgenomen in het openbaar register van DSI;
  • Door Holland Quaestor, de vereniging van en voor trustkantoren in Nederland, aangemerkt als opleiding waarbij het volgen gedeeltelijke vrijstelling puntenverplichting oplevert voor 3 jaar (m.u.v. 2 HQ PE-punten voor actualiteiten).
 • Locatie

  De colleges zijn momenteel een mix van zowel online als klassikaal. Normaliter vinden deze plaats in het VU Hoofdgebouw in de Agora-zalen op de derde verdieping.

  De universiteit is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken. 

  Let op: parkeerplaatsen zijn op bepaalde tijdstippen beperkt; kosten zijn voor eigen rekening.

Heb je vragen of wil je meer informatie over de opleiding?

Neem dan gerust contact op met Myriam Klopper via onderstaande contactgegevens.

020 - 5982509

Vrije Universiteit Amsterdam
School of Business and Economics Executive Education
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Volg ons

Contactpersoon

 • Myriam Klopper
 • Opleidingscoördinator