Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Proefstuderen en Meelopen

Benieuwd hoe het nu écht is om te studeren aan de VU?

Kom online proefstuderen of meelopen met een student aan de VU! Tijdens het proefstuderen en meelopen krijg je een voorproefje van het leven als student aan de universiteit. Je verdiept je in één specifieke bacheloropleiding en leert zo hoe de opleiding eruit ziet, wat je inhoudelijk kunt verwachten en je ontmoet studenten die nu met de opleiding bezig zijn.

De activiteiten zijn dit jaar (grotendeels) online. Maar ook online krijg je een goede indruk en doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat jij straks de juiste opleiding kiest.

Word student voor een dag!

Of je nu benieuwd bent naar één, twee, drie of zelfs meerdere opleidingen: jouw studiekeuzeproces wordt een stuk makkelijker als je echt een indruk krijgt van hoe jij straks in de (virtuele) collegebanken zit. Proefstuderen of meelopen met een student is daarom áltijd een goed idee.

Bij proefstuderen vertellen de docenten en studenten je meer over de opleiding. Zo volg je bijvoorbeeld met andere studiekiezers een online hoorcollege, maak je een werkopdracht en kun je al je vragen stellen tijdens een Q&A sessie.

Bij het meelopen maak je alleen of met een groepje studiekiezers een afspraak met een student van de opleiding. Vervolgens neemt de student je mee in de inhoud van de opleiding, het studentenleven en zijn/ haar ervaringen op de VU. Je kunt de student verder van alles vragen, hij/ zij weet tenslotte als beste hoe de opleiding er uitziet.

Kijk in Mijn Studiekeuze welke activiteiten jouw favoriete opleidingen aanbieden. Met het Mijn Studiekeuze-account meld je je in een paar klikken aan voor een activiteit. Je kunt hier ook jouw favoriete opleidingen bewaren, toevoegen en inzien.

Maak hier snel je Mijn Studiekeuze-account aan en meld je aan voor proefstuderen en/of meelopen en wordt student voor een dag!!

Bij de volgende joint degree opleidingen verloopt Proefstuderen en/of meelopen via de Universiteit van Amsterdam (UvA): Oudheidwetenschappen, Archeologie en Griekse en Latijnse taal en cultuur

De aanmelding voor Proefstuderen en/of meelopen bij Tandheelkunde verloopt via ACTA.

Wil je nader kennismaken met Liberal Arts and Sciences? Dat kan via de site van Amsterdam University College.

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op

Bel ons op 020-5985000 (op werkdagen tussen 10.00 en 16.00)

Stuur een mail naar contact@vu.nl

Of stuur een Whatsapp bericht naar +31682548367

Heb je vragen over aanmelding, inschrijving of toelatingseisen?

De Studentenbalie geeft antwoord. Bel 020-5985020 (ma t/m vr: 10.30 - 12.30u en 14.00 - 16.00u). 

Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl.

Let op: de VU is gesloten op nationale feestdagen. In mei zijn we gesloten op 5, 13, 14 en 24 mei.