Geef een boost aan je carrière en persoonlijke ontwikkeling

Wil je een boost geven aan je carrièremogelijkheden en je persoonlijke ontwikkeling? Ontdek de mogelijkheden aan de VU én in het buitenland.

Studeren in het buitenland is een unieke ervaring. Je bent onderdeel van een andere cultuur, werkt aan een internationaal netwerk en je verbetert je taalvaardigheid. Tijdens je studie aan de VU kun je op uitwisseling in je derde studiejaar.

De VU heeft uitwisselingsovereenkomsten met meer dan 250 universiteiten over de hele wereld. Of je nu naar Australië wilt, Brazilië of Duitsland, je kunt altijd een bestemming vinden die bij je past.

In Nederland kun je ook internationale ervaring opdoen, bijvoorbeeld als buddy van een internationale student of door deel te nemen aan de VU Amsterdam Summer - of Winter School.

Het meest geschikte moment om op uitwisseling te gaan is het 1e semester van het 3e jaar, omdat de meeste opleidingen dan geen verplichte vakken hebben en je zonder studievertraging op uitwisseling kunt. In je tweede jaar bezoek je de informatiebijeenkomsten en meld je je aan, zodat je nog genoeg tijd hebt om je voor te bereiden.

VU International Office helpt je graag bij alle stappen die je kunt zetten als je studeren in het buitenland interessant vindt. Via informatieve voorlichtingsbijeenkomsten, hulp bij het aanvragen van een beurs, de aanmeldprocedure en wat je moet regelen voordat je kunt vertrekken én als je weer terug bent.

Wil je aan een universiteit studeren die geen partner is van de VU, of ben je niet geselecteerd voor een uitwisseling? Je kunt ook als free mover naar het buitenland gaan, dan regel je alles zelf.  Daarnaast kun je natuurlijk ook een studiereis maken of kiezen voor een stage in het buitenland.