Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Filantropie & besturen van filantropische fondsen

Voor professionals die zich verder willen verdiepen in het filantropische werkveld.

Met het groeien van de filantropische sector groeit ook de behoefte aan professionals die bekwaam zijn op het terrein van filantropie. Postacademisch onderwijs richt zich op deze professionals die zich verder wensen te verdiepen ten aanzien van het filantropische werkveld. De Postacademische leergang 'Filantropie' is zelfs de langst lopende leergang op het gebied van filantropie in Nederland! Het Centrum voor Filantropische Studies verzorgt de volgende postacademische leergangen:

Opleiding Filantropie
Van fondsenwerver bij een goededoelenorganisatie tot beleidsmedewerker in de publieke sector en van instituten en charitas bankier tot directeur van een vermogensfonds: allen profiteren van meer kennis over de filantropische sector. De leergang biedt u een coherent programma op het terrein van de filantropiewetenschap. U leert kritisch te reflecteren op het handelen in het filantropisch werkgebied. Daarnaast biedt de leergang vele handvatten voor in de praktijk. De eerste twee introductiecolleges zijn gratis en vrijblijvend. 

Meer informatie over de opleiding Filantropie.

Opleiding Besturen van filantropische fondsen
De opleiding Besturen van filantropische fondsen richt zich op iedereen die vrijwilliger-bestuurslid is van een (vermogens)fonds, of overweegt om in de toekomst zitting te nemen in een dergelijk bestuur. De opleiding heeft als doel om (toekomstige) bestuursleden, aan de hand van thematische themabijeenkomsten, in een kort tijdsbestek toe te rusten om de kwaliteit, effectiviteit en impact van het betreffende fonds te vergroten en om voorbereid zitting te nemen in een bestuur van een fonds. De opleiding is een initiatief van de Katholieke Stichting ter Bevordering van Welzijnswerk (KSBW). 

Meer informatie over de opleiding Besturen van filantropische fondsen.