Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.

Leer de ‘wetten’ van de maatschappij begrijpen

Leer de ‘wetten’ van de maatschappij begrijpen

We leven in een maatschappij waar iedereen een stem heeft en iedereen mee mag doen. Of het nu is door betaald werk, als vrijwilliger, mantelzorger of in de politiek. De participatiemaatschappij is een belangrijk onderdeel van onze democratie. De master Sociologie onderzoekt de voorwaarden en gevolgen van de participatiemaatschappij.

Welke invloed heeft de omgeving op een individu? Welke veelvoorkomende opvattingen staan verandering in de weg? En hoe maak je mensen weerbaarder? Tijdens de master Sociologie aan Vrije Universiteit Amsterdam leer je de ‘wetten’ van de maatschappij begrijpen.

Ontdek jouw studie Sociologie

Tijdens de master Sociologie ga je direct aan de slag met de participatievraagstukken van nu en werk je samen met maatschappelijke partners binnen jouw toekomstige werkveld. Je kijkt naar wat mensen belemmert om deel te nemen aan de maatschappij, welke rol hun achtergrond hierin speelt en op welke manier je daar iets aan kunt doen.

Ontdek de studie-inhoud

Verander je wereld, studeer Sociologie

  • “Investeer nu in de digitale vaardigheden van ouderen”

    De verregaande overheidsmaatregelen tegen het coronavirus - zoals het geen handen schudden en anderhalve meter afstand houden - maken persoonlijk contact vandaag de dag erg moeilijk. Internet en sociale media bieden een alternatief, maar voor ouderen is dat niet vanzelfsprekend. Dat maakt kwetsbaar. Theo van Tilburg, socioloog aan de VU adviseert daarom: “Investeer nu in de digitale vaardigheden van ouderen.”
    Lees meer