Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.

Draag bij aan de toekomst van jongeren

Leraar VHO in de Mens- en Maatschappijwetenschappen

Denk je nog wel eens terug aan de spannende verhalen van je geschiedenisdocent op de middelbare school? Of juist aan je aardrijkskundelerares die de lesstof altijd zo slecht presenteerde? Waarom boeide de ene docent wel, terwijl de andere alle aandacht leek te verliezen?

Graag leiden wij je op tot een succesvolle en inspirerende eerstegraads bevoegd docent.

De opleiding heeft twee instroommomenten, 1 september (aanmelddeadline 1 mei) en 1 februari (aanmelddeadline 1 november).

Ontdek jouw studie Leraar VHO in de Mens- en Maatschappijwetenschappen

Ontdek jouw studie Leraar VHO in de Mens- en Maatschappijwetenschappen

Ben jij een docent met talent?

Heb jij hart voor het onderwijs en vind je het een uitdaging om je kennis en vaardigheden over te dragen op jonge mensen? Kies dan na je afgeronde universitaire masteropleiding voor de Master Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs. Na 1 jaar mag je dan al als bevoegd docent in het voortgezet onderwijs aan de slag. Zo laat je direct zien dat jij die enthousiaste docent bent, waar iedere leerling later nog aan terugdenkt. Je volgt de opleiding in de specialisatie Aardrijkskunde, Algemene Economie, Bedrijfseconomie, Geschiedenis en staatsinrichting, Godsdienst en levensbeschouwing, Maatschappijleer en maatschappijwetenschappen. 

Ontdek de studie-inhoud
  • Volg Koen en stap in de wereld van een leraar in opleiding!