Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Journalistieke vernieuwing door academische verdieping

Ben jij maatschappelijk betrokken, creatief en op zoek naar academische verdieping? In de masterspecialisatie Communicatie- en Informatiewetenschappen: Journalistiek aan de VU leer je wetenschappelijke inzichten in te zetten om de journalistiek van morgen vorm te geven.

16% van de Nederlanders heeft geen vertrouwen in het nieuws. Hoe maak je journalistieke verhalen die alle nieuwsgebruikers van vandaag willen lezen, kijken of beluisteren? Wetenschappelijke inzichten uit de politieke communicatie, de tekstwetenschap en cultural studies helpen je daarbij. Met die kennis los je dilemma‚Äôs van de werkvloer op, 

In de Master CIW: Journalistiek leer je hoe digitale nieuwsmedia en sociale media een eigen aanpak vragen (platformspecificiteit). Wat zijn de doelgroepen van die platforms en welke teksten en beelden zijn wel of juist niet geschikt? 

Bij Journalistiek  krijg je les in kleine groepen van enthousiaste docenten met uiteenlopende expertises en werk je nauw samen met partners uit de journalistieke praktijk, zoals NOS, Trouw en Nieuwsuur. Je beantwoordt niet alleen urgente vragen waar echte nieuwsorganisaties mee worstelen, maar bouw je ook waardevolle connecties op.

Bekijk ook eens de andere specialisaties van de master Communicatie- en Informatiewetenschappen:

Ontdek jouw studie Journalistiek

De opleiding Journalistiek leert je om de journalistiek van morgen vorm te geven. Je ontwikkelt een kritisch, wetenschappelijk denkvermogen naast de vaardigheid om goede, creatieve verhalen te maken. Bijzonder aan onze master is dat wij de nadruk leggen op onderzoeksvaardigheden en datajournalistiek. Onder begeleiding van de beste mensen uit de praktijk bedrijf je een maand lang onderzoeksjournalistiek. Ook leer je hoe je via wetenschappelijk onderzoek urgente vragen uit de journalistieke praktijk kunt beantwoorden.

Ontdek de studie-inhoud