Expert in kennisoverdracht

Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen

Een goede leraar inspireert je voor de rest van je leven. Hij of zij vertelt geweldig, luistert goed, laat je andere, onverwachte kanten zien en is een sterke motivator. Als moderne leraar weet je wat leerlingen beweegt. Lesgeven is spannend en uitdagend. Voor de klas staan moet in je zitten, maar met de juiste opleiding haal je alles uit jezelf.

In de master Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen word je opgeleid voor de toekomst. Met deze tweejarige master word ook jij een goede leraar Geschiedenis, Economie, Bedrijfseconomie, Godsdienst en Levensbeschouwing of Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen.

Je kunt zelf bepalen waar je accenten wilt zetten: meer vakinhoudelijke expertise,  meer vakdidactische vaardigheden, meer kennis van onderwijskunde of juist meer kennis van methoden en technieken van onderzoek of liever van alles wat. Zo bepaal jij wat voor leraar je wilt zijn voor je leerlingen, voor de school, je collega‚Äôs en voor jezelf!

Ontdek jouw studie Educatie in de Mens- en Maatschappijwetenschappen

Dit maakt de opleiding uniek

• Academische vakopleiding: vakinhoud, vakdidactiek en schoolpraktijk ineen.
  • Vakinhoud wordt afgestemd op de vooropleiding en eisen gesteld aan het leraarschap.
  • Veel keuzeruimte: bepaal zelf hoe je je wilt ontwikkelen en presenteren!
  • Aandacht voor onderwijsonderzoek, burgerschap en modern leraarschap.
  • Samenwerkingsverband met gerenommeerde middelbare scholen.
  • Een eerstegraads lerarenopleiding waarvoor je na je bachelor direct toelaatbaar bent.
Ontdek de studie-inhoud