Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.

Sta vooraan in de communicatierevolutie

Leer hoe media ons gedrag beïnvloedt

Zorgt social media voor een minder sociale samenleving? Welke invloed heeft negatieve berichtgeving op een bedrijf? En hoe communiceer je levensreddende richtlijnen in tijden van crisis? Als student Communicatiewetenschap ga je aan de slag met de communicatievraagstukken van nu.

We bevinden ons in tijden waarin het medialandschap continu verandert. Iedereen deelt informatie en kan de reputatie van organisaties, merken of politici beïnvloeden. Logisch dus dat er een grote vraag is naar deskundigen die deze ontwikkelingen doorzien en de impact hiervan kunnen sturen.

Ontdek jouw studie Communicatiewetenschap

Als masterstudent Communicatiewetenschap word je uitgedaagd om in een professionele context problemen op te lossen. Zo geef je concreet advies aan een organisatie met communicatieproblemen.

Tegelijkertijd leer je mediaontwikkelingen niet alleen kennen, maar vooral ook begrijpen. Op steeds meer plekken spelen media een hoofdrol: in werk, relaties, meningsvorming, handel en hoe we met maatschappelijke kwesties omgaan. Als jij de mediaprincipes begrijpt die daar steeds opnieuw gelden, heb je je belangrijkste professionele skillset in huis.

Ontdek de studie-inhoud

Verander je wereld, studeer Communicatiewetenschap

  • Deze ziekte is te bezweren met het drinken van bleekmiddel of, nog beter, een glaasje verse koeienurine. Fake news viert dezer dagen hoogtij, maar waarom eigenlijk? Wij vroegen het universitair hoofddocent Communicatiewetenschap en tevens fake news-onderzoeker aan de VU: Ivar Vermeulen.

    Waarom doet fake news het zo goed tijdens de corona-epidemie?

    Heb ik corona? Tien seconden je adem inhouden zonder te hoesten geeft je uitsluitsel. Een goed medicijn?
    Lees het nieuwsbericht