Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Een cultuurhistorische verkenning van een land in opstand

Belarus, de laatste dictatuur van Europa

Aan de hand van de politieke en culturele geschiedenis maakt u in vier colleges uitgebreid kennis met Belarus: een land dat authentieke culturele traditie kent met in cultuurhistorisch opzicht soms meer Europese dan Russische trekken.

Vakgebied/thema: (Cultuur)geschiedenis
Cursus: Geschiedenis en erfgoed
Docent: Drs. Karel Onwijn

De bevolking van Belarus - Wit-Rusland - is al jaren massaal in opstand tegen haar leider Aleksandr Loekasjenko. Hij regeert het land sinds 1994 onafgebroken met ijzeren vuist en wordt daarom de laatste dictator van Europa genoemd. Hoewel Belarus 30 jaar geleden onafhankelijk werd, lijken er sindsdien maar weinig structurele veranderingen te zijn. Zo is de landbouw nog steeds collectief georganiseerd en vind je nog overal de Sovjetsymboliek.

Toch voelt het land heel anders dan Rusland. Zo staat de Wit-Russische taal veel dichterbij het Pools dan bij het Russisch en is het katholicisme naast de orthodoxie de belangrijkste religie. Ook kom je in het land de nodige kastelen en kerken tegen in gotische, renaissance en barokke stijl. Zij getuigen van de lange periode waarin Belarus tot het Pools-Litouwse Rijk behoorde.
We maken kennis met de politieke en culturele geschiedenis als ook de recente ontwikkelingen in Belarus, daarbij gebruikmakend van de vruchten van de lokale Wit-Russische literatuur, film en muziek.

Meer over deze cursus
Inhoud
Data, kosten en inschrijven

Alle cursussen (Cultuur)geschiedenis

Contact en meer informatie

Praktische informatie

Heeft u vragen? Kijk dan eerst op de pagina Praktische informatie. Daar vindt u veel antwoorden over bijvoorbeeld online onderwijs, MijnHOVO, aanmelden en plaatsen, annuleren, de VU campus enzovoorts.

Direct naar
Het complete programma-aanbod
Zoom for Education Veelgestelde vragen
MijnHOVO Direct inloggen
Gids en/of nieuwsbrief aanvragen

Contact met HOVO

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met een van de medewerkers van de HOVO cursusadministratie via hovo@vu.nl.

Of bel ons op 020 598 56 69. Telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 14.30 uur.