Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.

De VU-opleiding tot RA geeft richting

Hbo, bachelor of master? Voor elke student met passie voor het accountantsvak staan onze deuren wagenwijd open. 

Afhankelijk van je vooropleiding volg je eerst een schakeltraject (deeltijd Premaster Accounting & Control). Precies wat jij nodig hebt: niet meer, niet minder. Je kunt zelf je studietempo bepalen. Als je wilt, kun je versnellen of juist gas terugnemen.

Aanmelden 

Let op! De inschrijving voor de deeltijdopleiding (Premaster Accounting & Control, Master Accounting & Control en/of de RA-opleiding) verloopt niet via Studielink. Aanmelden doe je via ''Meld je aan'' op deze website.

Vraag nu een persoonlijke vakkenindicatie aan

Wil je weten welke vrijstellingen en vakken jij kunt verwachten? Vraag dan een persoonlijke vakkenindicatie aan. Stuur ons jouw diploma’s en eindcijferlijsten, waarna wij voor je aan de slag gaan en bekijken welke vrijstellingen mogelijk zijn en welke vakken je gaat volgen. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

Kun je door Corona je HBO-opleiding nog niet helemaal afronden? Dan kun je in september 2020 beginnen met je Premaster Accounting & Control. Dat kan als je op 15 augustus aan de volgende voorwaarden voldoet:

- je mist niet meer dan 10 ECTS om af te studeren voor je HBO-opleiding, of;

- je hebt meer dan 10 ECTS openstaan, maar dit betreft alleen de OAT. Je hebt immers je HBO-opleiding bijna afgerond, maar moet alleen de OAT nog doen.

Wij hopen met deze maatregelen dat Corona niet voor studievertraging zorgt en dat je niet met je Premaster kunt beginnen. Wij verwachten echter wel dat je uiterlijk 1 september 2021 je HBO-diploma in je bezit hebt. Om toegelaten te worden tot de master Accounting & Control moet je zowel de Premaster hebben afgerond als je HBO-diploma hebben.

Wil je in februari 2021 starten? Dan gelden de reguliere procedures en voorwaarden. Dit betekent o.a. dat alle HBO vakken behaald moeten zijn.

Kosten

Tarieven collegejaar
Combitraject: €4.600 per jaar (deeltijd)
Postgraduate Opleiding Accountancy: €4.600 per jaar (deeltijd)
Praktijkreferaat-begeleiding: €2.000 per referaattraject, collegejaar 2020-2021.

Optioneel
Summercourse: €1.500 voor 2 weken (doorgang bij 15 aanmeldingen)
International Executive Master of Auditing (IEMA): €17.000 (gehele opleiding)
Masterclass Digital Auditing Essentials: €3.750 (voor afgestudeerde RA's)

Praktische informatie

 • Betalingsvoorwaarden

  Voor deelname aan de VU-opleiding tot RA gelden de volgende betalingsvoorwaarden:

  • Als student blijf je verantwoordelijk voor de betaling van het collegegeld, ook als de factuur naar je werkgever wordt verstuurd.
  • De hoogte van het collegegeld wordt jaarlijks vastgesteld. 
  • Je kunt pas rechten ontlenen aan je inschrijving als het collegegeld is ontvangen. 
  • De inschrijving kan alleen schriftelijk worden geannuleerd en is alleen geldig als dit is gedaan vóór 1 september, respectievelijk 1 februari. Voor deze annulering is € 250 administratiekosten verschuldigd. 
  • Bij afstuderen na 1 september maar vóór 1 februari is de helft van het jaarlijkse collegegeld verschuldigd. 
  • Het diploma wordt pas afgegeven als aan alle betalingsverplichtingen is voldaan. 
  • Bij annulering van je inschrijving ná 1 september is het collegegeld verschuldigd zoals aangegeven op het ondertekende betalingsformulier. 
  • Bij annulering van je inschrijving ná 1 februari is het collegegeld verschuldigd zoals aangegeven op het ondertekende betalingsformulier. 
  • Het collegegeld moet binnen de gestelde betalingstermijn van 30 dagen – zoals vermeld op de factuur – worden betaald. Daarna gaan de betalingstermijnen in. Dit betekent dat je de factuur binnen 4 gelijke betalingstermijnen voldoet bij aanvang in september. Start je per 1 februari? Dan is er sprake van 2 gelijke betalingstermijnen, omdat je een factuur ontvangt voor een half jaar collegegeld. De data zoals aangegeven op het betalingsformulier zijn bindend.
 • Bereikbaarheid VU

  Makkelijk bereikbaar met auto en openbaar vervoer
  De VU is goed bereikbaar met het openbaar vervoer: station Amsterdam Zuid ligt op loopafstand van de VU en met de sneltram ben je in 20 minuten op Amsterdam CS. Ook met de auto kom je eenvoudig bij de VU: de universiteit ligt aan de A10. 

  Adres

  Vrije Universiteit Amsterdam
  De Boelelaan 1105
  1081 HV Amsterdam

  Google maps

 • Antwoord op elke vraag

  Het secretariaat beantwoordt al je praktische vragen en is vijf dagen per week bereikbaar.

  Studentencoaches helpen je de juiste balans te vinden tussen studie, werk en privé.

  Docenten beantwoorden al je vakinhoudelijke vragen.

  De examencommissie verleent vrijstellingen en stelt een vakkenpakket op maat samen.

Heb je vragen?

Neem dan gerust contact met Bureau Accountancy (het secretariaat). Locatie: kamer 6A-20 van het VU Hoofdgebouw. Voor al je inhoudelijke vragen kun je terecht bij Linda Ambtman.

020 598 60 45 (Bureau Accountancy), bereikbaar op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur

accountancy.sbe@vu.nl (Bureau Accountancy) of voorlichting.accountancy.sbe@vu.nl (Linda Ambtman)

Volg ons op