Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.

De VU-opleiding tot RA geeft richting

Hbo, bachelor of master op zak? Start je opleiding tot RA!

Iedereen met een passie voor het accountantsvak is welkom bij de VU-opleiding tot RA. Afhankelijk van je vooropleiding volg je jouw eigen weg. Over het algemeen zijn deze vuistregels van toepassing:

 • Heb je een hbo-diploma op zak? Dan start je in de deeltijd premaster Accounting & Control.
 • Heb je een universitair bachelor diploma accountancy behaald? Dan start je in de deeltijd master Accounting & Control.
 • Heb je een universitair masterprogramma accountancy voltooid? Dan start je in de PGO Accountancy.

Je volgt altijd alleen de opleiding en vakken die jij nodig hebt: niet meer, niet minder. Heb je een ander diploma dan die hierboven zijn genoemd en/of wil je weten welke vrijstellingen jij kunt verwachten? Vraag dan hier een persoonlijke vakkenindicatie aan. Wij gaan dan voor je aan de slag en laten je weten hoe jouw persoonlijke traject er uitziet. Dan weet je precies waar je aan toe bent. Vraag je vakkenindicatie uiterlijk maandag 30 november 2020 aan.

Aanmelden 

Wil je je aanmelden voor de opleiding? Leuk! Dat gaat heel eenvoudig. Rechtsboven vind je het aanmeldingsformulier onder de knop ‘Meld je aan’. Om per februari 2021 te starten, kun je je aanmelden tot en met:

 • vrijdag 1 januari 2021 voor de deeltijd master Accounting & Control
 • vrijdag 15 januari 2021 voor de deeltijd premaster Accounting & Control en de PGO Accountancy

Als je je inschrijving uiterlijk maandag 21 december 2020 volledig voltooid hebt, ontvang je je instroombrief gegarandeerd voor de start van het collegejaar. Na inschrijving ontvang je een uitnodiging voor de gratis online workshop 'Speedlearning' en een uitnodiging voor de online introductiedag. We hebben de belangrijkste data onderaan deze pagina voor je op een rijtje gezet.

Heb je vragen over het aanmelden? Neem dan gerust contact met ons op via voorlichting.accountancy.sbe@vu.nl of 0638170752.

Studielink

Voor de deeltijd premaster Accounting & Control, de deeltijd master Accounting & Control en de deeltijd PGO Accountancy meld je je niet aan via Studielink.

Kosten

De kosten van de VU-opleiding tot RA zijn transparant, je betaalt per collegejaar. Het collegegeld is inclusief colleges en tentamens. Ook kun je gratis deelnemen aan workshops.  De deeltijd premaster Accounting & Control, de deeltijd master Accounting & Control en de PGO Accountancy vormen samen het combitraject. Het is afhankelijk van je vooropleiding welk deel van het traject je volgt. Voor collegejaar 2020/2021 is het tarief voor het combinatietraject of delen daarvan €4.600 per jaar (deeltijd).

Praktische informatie

 • Op een rijte: belangrijke data 2021

  Vakkenindicatie

  Wil je weten hoe jouw persoonlijk traject er uitziet? Vraag je vakkenindicatie dan aan op uiterlijk:

  • maandag 30 november 2020

  Dan ontvang je je vakkenindicatie voor de uiterste aanmelddatum, zoals hieronder benoemd.

  Aanmelden

  Om per februari 2021 te starten, kun je je aanmelden tot en met:

  • vrijdag 1 januari 2021 voor de deeltijd master Accounting & Control
  • vrijdag 15 januari 2021 voor de deeltijd premaster Accounting & Control en de PGO Accountancy

  Als je je inschrijving uiterlijk maandag 21 december 2020 volledig voltooid hebt, ontvang je je instroombrief gegarandeerd voor de start van het collegejaar.

  Start van het collegejaar

  • Vrijdag 22 januari 2021: gratis online workshop 'Speedlearning'
  • Vrijdag 29 januari 2021: de online introductiedag

  Na inschrijving ontvang je een uitnodiging voor hiervoor. Zet deze data dus alvast in je agenda, zodat je deze leuke start van je opleiding niet mist.

 • Bereikbaarheid VU

  Makkelijk bereikbaar met auto en openbaar vervoer
  De VU is goed bereikbaar met het openbaar vervoer: station Amsterdam Zuid ligt op loopafstand van de VU en met de sneltram ben je in 20 minuten op Amsterdam CS. Ook met de auto kom je eenvoudig bij de VU: de universiteit ligt aan de A10. Je vindt onze opleiding in het hoofdgebouw. Als je binnenkomt via de hoofdingang, loop je linksaf naar de liften. Daar kun je de lift of trap naar de zesde verdieping nemen.

  Adres

  Vrije Universiteit Amsterdam
  De Boelelaan 1105
  1081 HV Amsterdam

  Google maps

 • Versoepelde toelating Corona

  Kun je door Corona je hbo-opleiding nog niet helemaal afronden? Dan kun je in september 2020 wel al beginnen met je premaster Accounting & Control. Om op deze manier in te stappen moet je op vrijdag 14 augustus aan de volgende voorwaarden voldoen:

  -  Je mist niet meer dan 10 ECTS om af te studeren voor je hbo-opleiding, of;

  -  Je hebt meer dan 10 ECTS openstaan, maar dit betreft alleen de OAT.

  Het is echter wel noodzakelijk dat je uiterlijk 1 september 2021 je hbo-diploma behaalt. Voor de vervolgopleiding, de master Accounting & Control, moet je zowel je premaster als je hbo-opleiding succesvol hebben afgerond.

  Wil je in februari 2021 starten? Dan gelden de reguliere procedures en voorwaarden. Dit betekent onder andere dat alle hbo-vakken behaald moeten zijn.

 • Betalingsvoorwaarden

  Voor deelname aan de VU-opleiding tot RA gelden de volgende betalingsvoorwaarden:

  • Als student blijf je verantwoordelijk voor de betaling van het collegegeld, ook als de factuur naar je werkgever wordt verstuurd.
  • De hoogte van het collegegeld wordt jaarlijks vastgesteld. 
  • Je kunt pas rechten ontlenen aan je inschrijving als het collegegeld is ontvangen. 
  • De inschrijving kan alleen schriftelijk worden geannuleerd en is alleen geldig als dit is gedaan vóór 1 september, respectievelijk 1 februari. Voor deze annulering is € 250 administratiekosten verschuldigd. 
  • Bij afstuderen na 1 september maar vóór 1 februari is de helft van het jaarlijkse collegegeld verschuldigd. 
  • Het diploma wordt pas afgegeven als aan alle betalingsverplichtingen is voldaan. 
  • Bij annulering van je inschrijving ná 1 september is het collegegeld verschuldigd zoals aangegeven op het ondertekende betalingsformulier. 
  • Bij annulering van je inschrijving ná 1 februari is het collegegeld verschuldigd zoals aangegeven op het ondertekende betalingsformulier. 
  • Het collegegeld moet binnen de gestelde betalingstermijn van 30 dagen – zoals vermeld op de factuur – worden betaald. Daarna gaan de betalingstermijnen in. Dit betekent dat je de factuur binnen 4 gelijke betalingstermijnen voldoet bij aanvang in september. Start je per 1 februari? Dan is er sprake van 2 gelijke betalingstermijnen, omdat je een factuur ontvangt voor een half jaar collegegeld. De data zoals aangegeven op het betalingsformulier zijn bindend.

Heb je vragen?

Neem gerust contact met ons op! Het secretariaat is te bereiken via

Secretariaat: 020 598 60 45

Secretariaat: accountancy.sbe@vu.nl

Voor vragen over de opleiding en/of je aanmelding kun je contact opnemen met Voorlichting. Voor vrijstellingen en/of je toelating kun je je wenden tot de Examencommissie.

Examencommissie: ec.accountancy.sbe@vu.nl

Voorlichting: +31 6 38 170 752

Volg ons op