Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.

De politiek-bestuurlijke context van de public controller

Module Public Control, Governance & Administration

Het vak van controller in de publieke en non-profitsector is wezenlijk anders dan in de private sector. 

Je opereert in een politieke en bestuurlijk-economische omgeving waarin je moet kunnen schakelen tussen complexe aandachtsvelden. Je wordt geacht niet alleen op een financieel gezonde organisatie te kunnen sturen, maar ook op het behalen van maatschappelijke doelen. Deze dynamische politieke en bestuurlijk-economische context staat centraal in de module Public Control, Governance & Administration.

Je maakt grondig kennis met de achtergronden van publieke economie, openbare financiën en ontwikkelingen in het openbaar bestuur en krijgt een goed beeld van de structuur en processen die in de publieke en non-profitsector spelen, zowel in Nederland als in internationaal verband, en hoe je daar als controller een effectieve rol in kunt spelen. De module gaat daarbij uitvoerig in op de diverse juridische aspecten, met name op het terrein van het bestuursrecht; vraagstukken van governance en (public) finance, vanuit het perspectief van ‘economics’; het specifieke karakter van besluitvormingsprocessen in de publieke sector (Public Administration); de rol van de Europese Unie en andere relevante internationale organisaties inclusief de onderlinge verhoudingen, vanuit binnen- en buitenlands perspectief; de actualiteiten. Zo komt onder andere de begrotingsbehandeling en Prinsjesdag aan de orde.

Daarnaast werk je stevig aan je academische vorming, zodat je een onderbouwde visie op het vak en de organisatie waarvoor je werkt, ontwikkelt. Daarmee brengt deze module je in positie om bij te dragen aan groei en ontwikkeling, zowel voor de organisatie of sector waarin je werkt, als voor jou persoonlijk.

Algemene informatie
Duur: Vier maanden op dinsdagmiddag en -avond (14.00 - 21.00 uur)
Kosten: €4.750,-
Start: September 2020
Locatie: Vrije universiteit Amsterdam

De module maakt onderdeel uit van de serie Public Control-modules van de Vrije Universiteit Amsterdam die, aangevuld met het schrijven van een eindscriptie, opleiden tot de titel Certified Public Controller (CPC), uitgegeven door de Europese beroepsvereniging van Public Controllers, het EICPC.

Na het voltooien van de leergang ontvang je een certificaat van de Vrije universiteit Amsterdam en worden 72 PE-punten toegekend (voor CPC, RA en RC).

Meer informatie? Vraag de brochure aan of kom naar de voorlichtingsbijeenkomst.

Vervolgmogelijkheden, kosten en inschrijving

Na afronding van de module Public Control, Governance & Administration bestaat de mogelijkheid om ook de overige Public Control modules te volgen:

De modules zijn onderdeel van de postgraduate opleiding tot Certified Public Controller (CPC opleiding) van de VU. Als je alle modules succesvol hebt doorlopen, kun je tot slot met het schrijven van een eindscriptie de titel Certified Public Controller (CPC) behalen, een kwaliteitstitel die wordt uitgegeven door de beroepsvereniging voor Public Controllers, de EICPC. Dit gehele traject kun je in twee tot drie jaar doorlopen.

Kosten
De kosten voor deelname bedragen € 4.750,- Daarnaast betaal je eenmalig inschrijfkosten van € 550,-. Volg je meerdere modules, dan betaal je slechts een keer inschrijfkosten. Het complete kostenplaatje ziet er als volgt uit: 

Inschrijfgeld: € 550,-*
Module Public Control, Governance & Administration: € 4.750,-*
Module Public Control & Accounting: € 4.750,-*
Module Public Control & Organizational Dynamics: € 4.750,-*
Module Public Control, Advisory & Leadership: € 5.450,-*
Scriptie: € 3.500,-*

Totaal: € 23.750,-*
*Deze bedragen zijn vrijgesteld van btw.

Interesse?

Kom naar een van de voorlichtingsmomenten;
Neem contact op via hetzijlstracenter@vu.nl of 020-598 9865;
Of vul direct het inschrijfformulier in.

Partners

Online Open Avond

Donderdag 19 november 2020

Meld je nu aan!