Leer corruptie, dienend of toxic leiderschap en fraude te onderkennen

Module 1 Compliance & Integriteit Management: Mens & Menselijk Gedrag

Korte opleiding (max. 1 jaar) | Permanente Educatie (PE)
Nederlands NL
max. 6 maanden

In deze module leren studenten compliance- en integriteitsrisico's, zoals bijvoorbeeld corruptie, dienend of juist toxic leiderschap en fraude te onderkennen en de essentie van die risico's te doorgronden.

Cultuur en gedrag kunnen op zichzelf een voedingsbodem vormen voor het ontstaan of escaleren van compliance- en integriteitsrisico's. We gebruiken managementtheorie├źn om te analyseren hoe een compliance- en integriteitgerichte organisatiecultuur opgebouwd wordt en hoe zij compliance aan de organisatie kunnen 'vermarkten'. Studenten krijgen inzicht in het identificeren van (knelpunten in) cultuur en gedrag en mogelijke interventies hierop.

Afzonderlijke modules Compliance en Integriteit Management

Meer informatie over de andere modules:

Module 2: Organisaties & Risicomanagement

Module 3: Regulering, Toezicht & Handhaving

Module 4: Data & Technologie

Alle beschikbare informatie die ook relevant en van toepassing is op het volgen van een afzonderlijke module (inzake Accreditatie, titel, PE-punten, conceptrooster etc.) vind je op de pagina's van de tweejarige opleiding Compliance en Integriteit Management.

Online Open Avond

Dinsdag 30 juni 2020

Meld je nu aan!

Aernout van der Does de Willebois

Onze alumnus Aernout van der Does de Willebois vertelt in een minuut over de kern van de opleiding VU Compliance en Integriteit Management en wat deze opleiding hem heeft gebracht.