Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.

Speciaal voor afgestudeerde accountants

Diploma Certified Management Accountant

 

De cursus Diploma Certified Management Accountant (CMA) is vooral bedoeld voor afgestudeerde accountants die zich willen verbreden naar het controllersvak of een overstap willen maken naar een functie in financieel-economisch management. Deze cursus is ook nuttig voor Accountants in Business die een theoretische onderbouwing willen.

De management accountant of controller vervult in de organisatie een financieel-economische functie. Deze functie wordt zowel in profit- als in non-profitorganisaties uitgevoerd. Kern van de taak van de management accountant is het bewaken van de economische levensvatbaarheid van de organisatie. Hij/zij vervult in bedrijfseconomisch opzicht een spilfunctie en is daarom nauw verbonden met het management van de organisatie.

De cursus Diploma CMA is gericht op de Amerikaanse beroepskwalificatie op het gebied van Management Accounting. Het CMA-examen wordt georganiseerd door het Amerikaanse Institute of Certified Management Accountants (ICMA).

Vanaf januari 2020 geldt een nieuw CMA-programma voor 2020-2025. De CMA-opleiding aan de VU bereidt de deelnemers voor op de nieuwe examens. Meer informatie over het nieuwe programma kun je vinden op de website van de IMA. 

Partners

Online Open Avond

Donderdag 3 september 2020

Meld je nu aan!