Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.

De verbinding tussen auditing and IT

In onze snel veranderende wereldeconomie heeft IT invloed op vrijwel elke sector. Organisaties worstelen met het creëren, beheren en besturen van dynamische en adaptieve digitale omgevingen om hun digitale aanwezigheid te waarborgen, hun bedrijfsmodellen te vernieuwen en de markt op nieuwe manieren te benaderen om de klantervaring positief te beïnvloeden. Ze zoeken actief naar flexibele diensten en oplossingen op basis van moderne technologieën zoals cloud computing en big data.

Audit-uitdagingen
De uitdaging waarmee organisaties worden geconfronteerd, is dat verschillende toegangsmogelijkheden tot deze vitale, geografisch verspreide infrastructuren en gegevensbronnen meestal worden uitbesteed aan derden. Hierdoor lopen ze het risico op mogelijk ernstige menselijke fouten of kwaadwillige of zelfs criminele activiteiten met ongewenste, zo niet verwoestende gevolgen. De mogelijke impact kan ogenblikkelijk en voor de hand liggend of uiterst subtiel zijn, met verstorende downtime van IT-systemen of de levensbedreigende vernietiging van kritieke infrastructuren tot gevolg.

Omarm technologie
Deze uitdagingen dwingen financial auditors om nieuwe technologieën te omarmen, zo niet te beheersen. Het is niet langer voldoende om alleen audits van financiële overzichten aan te bieden. Nu moet u een ‘toekomstbestendige’ boekhoudkundige en financiële professional zijn en de vertrouwde partner van digitaal ingestelde bestuursleden.

“Een financieel redacteur begrijpt jaarverslagen, een IT-auditor begrijpt de IT-omgeving. Nu ken ik het beste van twee werelden. "

- Aram Falticeanu, Manager KPMG

‘Must knows’
Het Executive Programma in Digital Auditing laat je kennismaken met de ‘must knows’ van digitalisering. Het wijst jou de weg in de digitale wereld en maakt je vertrouwd met IT-gerelateerde concepten, vraagstukken, zorgen en risico's. Het vergroot je kennis over technologie en traint jou om de fascinerende en voortdurend veranderende toekomst bij te houden. Ten slotte maakt het de weg vrij met vrijstelling in de opleiding tot Register EDP Auditor (RE).

Voordelen van Digitaal Auditing studeren aan de VU Amsterdam

  • Technologie voor het positioneren van programma's op maat in het hart van financial auditing
  • Onderling verbonden en samenhangend curriculum met een duidelijke structuur
  • Flexibiliteit om het hele programma tot RE op je gemak te volgen en het hele programma geleidelijk te volgen
  • Colleges van professionals en opinieleiders in hun vakgebied
  • Blended learning-aanpak, inclusief interactieve colleges, casestudy's en workshops
  • Speciale aandacht voor auditing in kleine en middelgrote entiteiten en opvolging van IT-bevindingen bij de financial audit
  • Een coachingsprogramma voor accountantsorganisaties met drie of meer deelnemers, waarbij de IT-kennis wordt gebruikt in de controlepraktijk van het kantoor
  • Mogelijkheid om permanente educatie (PE) punten te verdienen
  • Mogelijkheid om een ​​nieuwe dimensie toe te voegen aan jouw toekomstige carrière

Partners

Online Open Avond

Donderdag 20 mei 2021

Meld je nu aan!