Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.

In eigen tempo naar een senior positie als public controller toewerken

Certified Public Controllersopleiding (CPC)

De postgraduate opleiding tot Certified Public Controller (CPC) van het Zijlstra Center biedt je het brede kader om jouw rol als controller in de dynamische omgeving van de publieke en non-profitsector optimaal in te vullen. 

Je bepaalt zelf het tempo waarin je studeert. Je kunt in twee jaar de hele studie doorlopen, maar hebt ook de mogelijkheid om losse modules te volgen en zo je eigen  studietempo te bepalen.  

Duur: 4 modules (anderhalf jaar + scriptie)
Collegegeld: € 21.750,-
Tijdsinvestering: circa 8-10 uur per week (naast de colleges op dinsdagmiddag en -avond)
Start: elk jaar in januari en september

Laat je informeren en inspireren tijdens de extra Online Open Avond op dinsdag 8 december, om 19.00 uur!

DIRECT AANMELDEN VOOR DE ONLINE OPEN AVOND OP 8 DECEMBER 

Klaar voor de volgende stap?
De functie van public controller maakt in allerlei opzichten een snelle groei door. De context waarin je werkt wordt complexer, eisen en verantwoordelijkheden groter, kennis en organisatie van de beheersing van IT-systemen steeds ontontbeerlijker. Van jou als controller wordt verwacht dat je een breed gekwalificeerde professional bent die vanuit bedrijfseconomisch perspectief vooruit kan blikken, de juiste partners bij elkaar weet te brengen, belangen kan afstemmen en daarmee bijdraagt aan het oplossen van maatschappelijke problemen. Vanuit deze visie is de CPC opleiding aan de VU ontwikkeld.

De CPC opleiding heeft veel aandacht voor het veranderende speelveld waarbinnen je opereert. In een periode van twee jaar (bestaande uit 4 modules en het schrijven van een eindscriptie) werk je niet alleen aan een stevig fundament op bedrijfseconomisch vlak, maar ook aan je vaardigheden om de opgedane kennis over te brengen op anderen en je bewustzijn voor maatschappelijke waardecreatie. Gedurende de hele opleiding is er veel aandacht voor ontwikkelingen op het gebied van ICT, een steeds belangrijker aspect in de uitvoering van je functie. Daarmee brengt de opleiding je in de positie om een wezenlijke bijdrage te leveren aan groei en ontwikkeling, zowel voor de organisatie of sector waarin je werkt, als voor jou persoonlijk.  

Bovendien bouw je met de studie tegelijk aan een interessant en nuttig netwerk van collega public controllers. Het Zijlstra Center voert een actief alumnibeleid, dus ook na de opleiding kom je elkaar weer tegen bij de drukbezochte jaarlijkse alumnimiddag, de diverse evenementen voor public professionals die het Zijlstra Center regelmatig organiseert, maar ook in de collegebanken, bij het Zijlstra PE programma dat speciaal voor de alumnistudenten is ontwikkeld.

Voor wie?
De CPC-opleiding is bedoeld voor business controllers, concern controllers, projectleiders, (financieel) managers of adviseurs in de publieke en non-profitsector met al een aantal jaar werkervaring.  

MSc vervolg
Na afloop kun je met een kort aanvullend programma de Master of Science (MSc) in Accounting & Control afronden.

Van RA of RC naar CPC
Ben je al RA of RC? Dan is het mogelijk om in een verkort traject de CPC opleiding te volgen. Neem contact met ons op om een afspraak te maken om de mogelijkheden te bespreken.

Alumni aan het woord

Partners

Online Open Avond

Donderdag 20 mei 2021

Meld je nu aan!

Certified Public Controllersopleiding

De opleiding tot Certified Public Controller (CPC opleiding) van de Vrije Universiteit Amsterdam biedt het brede kader om de rol van controller in de dynamische omgeving van de publieke en non-profitsector optimaal in te vullen.