Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.

Amerikaanse certificering tot Certified Management Accountant

Certified Management Accountant (CMA)

De CMA-opleiding bereidt deelnemers voor op de examens van de Amerikaanse certificering tot Certified Management Accountant. 

English speakers are kindly requested to visit the English pages: Certified Management Accountant (English)

Het hoofdvak van deze opleiding is Management Accounting en Reporting. Belangrijke onderdelen van dit vak zijn: Planning & Control System, Cost Management and Accounting for Decision Making. Andere vakken zijn: Financial Accounting & Reporting, Financial Statement Analysis, Corporate Finance, Ethics, Risk Management, Internal Controls en Data Analytics. 

De CMA-opleiding is vooral bedoeld voor bedrijfseconomen en bedrijfskundigen (master en bachelor degree) die een diploma met internationaal aanzien op financieel-economisch gebied willen behalen.

Ter voorbereiding op de CMA-examens wordt door VU Executive Education cursussen georganiseerd. De CMA-examens worden georganiseerd door het Amerikaanse Institute of Certified Management Accountants (ICMA). Actuele informatie over het Amerikaanse CMA-programma is onder CMA Certification opgenomen op de website van het Institute of Management Accounting (IMA). Meer informatie over het CMA-programma kunt u vinden in het CMA Candidate Handbook.

Vanaf 1 januari 2020 geldt een nieuw CMA-programma voor 2020-2025. De CMA-opleiding aan de VU bereidt de deelnemers voor op de examens volgens het nieuwe programma. Meer informatie over het nieuwe programma kun je vinden op de website van de IMA. Op de VU wordt ook een Engelstalige variant van het CMA-programma aangeboden.

Afgestudeerden kunnen deelnemen aan de jaarlijkse annual meeting en de workshops die worden verzorgd door het IMA Amsterdam-Netherlands Chapter.

Na het behalen van de CMA-titel moet elk jaar 30 uur aan voortgezette educatie worden besteed. Afgestudeerde CMA's kunnen al ruim 10 jaar in het najaar aan de VU de cursus Diploma International Financial Reporting Standards (IFRS) volgen en na het succesvol afleggen van het examen het internationale Diploma IFR verkrijgen. 

In het kader van voortgezette educatie kunnen afgestudeerde CMAs ook een cursus op het gebied van strategische analyse volgen. CMAs kunnen in het najaar op de VU meedoen met de cursus en het examen Certified in Strategy and Competitive Analysis (CSCA). Bij een voldoende voor dit examen krijgt de deelnemer het Diploma CSCA en mag de titel CSCA voeren achter de CMA-titel. Informatie over deze cursus kan worden opgevraagd via cma.sbe@vu.nl

Partners

Online Open Avond

Donderdag 3 september 2020

Meld je nu aan!