Data governance, big data, advanced analytics en de invloed van big data

Advanced Business Analytics & (Big) Data Governance voor Financials

De leergang Advanced Business Analytics & (Big) Data Governance van Vrije Universiteit Amsterdam is voor professionals in financiële functies.

Met name voor afgestudeerde registercontrollers, registeraccountants en andere ervaren financiële professionals die dit voorjaar de leergang gevolgd hebben danwel op andere wijze al enige ervaring hebben opgedaan met het toepassen van analytics in de ondersteuning van beslissingen binnen ondernemingen en die de wens hebben zichzelf verder te bekwamen op het gebruik van data en data-analyses in de beslissingsondersteunende rol van de financiële functie.

Na voltooiing van de leergang heb je:

• Kennis van principes en toepassingen van advanced business analytics en (big) data governance die relevant zijn voor de business partnerrol van de financiële functie.
  • De vaardigheid om informatiebehoeften te vertalen in toepassingen van (advanced) data analytics en statistische modellen.
  • Ervaring met het zelf toepassen van diverse vormen van analytics (inclusief analytics die voor artificiële intelligentie worden toegepast) om de vereiste inzichten te verkrijgen die relevant zijn voor de financial professional als adviseur voor het strategische en operationele management.
  • Goed inzicht in de wijze waarop de end-to-end processen van het verzamelen van interne en externe data tot en met het rapporteren van (op analytics gebaseerde) inzichten vorm kan krijgen en daaraan te stellen privacy-, cyber security- en informatiekwaliteitsvereisten.
  • Een gefundeerde visie op de toepassing van advanced business analytics, de waarde ervan voor prestatiebeoordeling, besluitvorming en innovatie (nieuwe business modellen) en de condities die vereist zijn voor adequate/zinvolle toepassingen van business analytics.

18 PE-punten

Tevens ontvang je na het voltooien van de leergang een certificaat van de EMFC-opleiding van VU Amsterdam en 18 PE-punten.

Online Open Avond

Donderdag 19 november 2020