Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.

Ontrafel wat religie in het leven van mensen doet

Kies je voor Theology and Religious Studies dan stap je in de rijke en fascinerende wereld van religie en geloof. De VU staat bekend als een huis waar alle religies naast elkaar mogen bestaan. Je ontwikkelt een academische visie op wat religie en theologie betekenen. Dat doe je steeds in dialoog met je medestudenten.

In de opleiding kies je je eigen pad. De opleiding is opgebouwd uit kernvakken, verdiepende profielvakken en keuzevakken. De kernvakken zijn in het Engels en worden door alle studenten gevolgd. Dat betekent dat de collegezaal gevuld is met studenten uit verschillende landen, culturen en geloofsovertuigingen. Je krijgt college over concepten en praktijken van christendom, hindoeïsme, boeddhisme, jodendom en islam. Er is aandacht voor historische ontwikkelingen, ethiek en de onderlinge verhouding tussen religies in praktijk en beeldvorming. Je gaat aan de slag met hermeneutiek en sociale wetenschappen.

De profielvakken sluiten aan bij de specifieke disciplines en het profiel van je keuze. Wil je religie in historische en hedendaagse context wetenschappelijk onderzoeken? Dan kun je veel vakken in Religious Studies kiezen. Wil je alles weten over de Koran en Hadith? Dan kies je voor het Islamitische profiel. Wil je je verdiepen in de theologie van een christelijke traditie? Dan is het Theologische profiel vast iets voor jou. Als je wilt, kun je binnen het Theologisch profiel een traditie-specifiek programma volgen. Als je voor het Hersteld Hervormd seminarie-profiel, Baptisten seminarie, Doopsgezind seminarie, of Evangelical-reformed profiel hebt gekozen, dan volg je vakken die gegeven worden door docenten die in deze traditie staan. Je kunt ook kiezen voor boeddhisme of hindoeïsme.
Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze? De studieadviseurs helpen je graag.

Studie in cijfers

Kies een afstudeerrichting

Religious studies

In het eerste jaar maak je kennis met theologie en religiewetenschappen en verdiep je je in jouw profiel: Religious Studies

Islam

In het eerste jaar maak je kennis met theologie en religiewetenschappen en verdiep je je in jouw profiel: islam.

Theology

In het eerste jaar maak je kennis met theologie en religiewetenschappen en verdiep je je in jouw profiel: Christelijke theologie.

Verander je toekomst met de studie Theology and Religious Studies

Verander je toekomst met de studie Theology and Religious Studies

Na de bachelor kun je je specialiseren door een masteropleiding te volgen. Na je bachelor kun je tevens aan de slag bij verschillende organisaties.

Ontdek je toekomstperspectief
Student op de VU campus met andere studenten op de achtergrond