Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.

Ontrafel wat religie in het leven van mensen doet

Welke rol spelen religies in gewelddadige conflictsituaties? Helpen religies je om een beter mens te worden? Hoe zijn religies belangrijk bij het vormen van identiteit, die van jezelf en van anderen? Hoe helpen religies bij het nadenken over klimaatverandering?

In de bachelor Theology and Religious Studies ga je aan de slag met religieuze en maatschappelijke thema’s en leer je de uitgangspunten van religies en theologie beter begrijpen. Jij kunt straks een rol spelen in het debat hierover.     

Ontdek jouw studie Theology and Religious Studies

Ben je nieuwsgierig naar de oorsprong van verschillende religies? Wil je begrijpen van waaruit mensen handelen als ze een geloof aanhangen? Ontrafelen welk erfgoed vluchtelingen en migranten meenemen als ze een land binnenkomen?  In de studie Theology and Religious Studies (voltijd en deeltijd) aan de Vrije Universiteit Amsterdam, ontwikkel je je in een internationaal georiënteerde dialogische leeromgeving. 

Ontdek de studie-inhoud

Verander je wereld, studeer Theology and Religious Studies

 • Sharda Nandram ging in gesprek met vertegenwoordigers van de hindoe gemeenschap en bracht de hulpvragen in kaart. Zij creëerde een document met handvatten voor het begeleiden van iemand die sterft waarbij geen Pandit of Hindu geestelijk verzorger aanwezig kan zijn.

  Lees de publicatie OM RISE

  Bekijk het document met afscheidsritueel in buitengewone situatie (COVID-19)

  We moeten er vooral voor elkaar zijn

  In onzekere tijden als deze is het belangrijk om houvast te bieden en te weten dat we altijd een connectie met elkaar hebben.
 • Kijk naar de toekomst vanuit hoop

  Het watersymposium in november 2019 was een belangrijke stap in het kijken naar water- en klimaatvraagstukken vanuit een breder perspectief dan alleen het technische.
  Lees verder
 • Zen en het verlangen naar een betere wereld

  De uitdaging is om zonder vooraf bepaald resultaat de wereld tegemoet te treden. Dan toont het pad zich. Maar hoe dat eruit ziet weet je niet van tevoren. Het is het pad van het bevrijden van de geest, van bodhicitta en dat noemen we verlichting.
  Lees verder
 • Yaser Ellethy docent van het jaar

  Yaser Ellethy heeft een vol programma. Een gevulde week met digitaal college geven, opdrachten formuleren, feedback geven en administratieve taken. “Het digitaal werken vraagt een andere houding, het kost veel extra tijd maar we redden het wel”, zegt Yaser Ellethy vol overtuiging.
  Lees verder