Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.

Sta vooraan in maatschappelijke veranderingen

Hoe heeft de dood van een zwarte Amerikaan tot wereldwijde protesten geleid? Waarom zorgt COVID-19 voor een grotere kloof tussen arm en rijk? En waarom zijn zoveel jongeren eenzaam, terwijl de wereld met een druk op de knop binnen handbereik ligt?

Tijdens de bachelor Sociologie aan Vrije Universiteit Amsterdam kijk je met een wetenschappelijke blik naar actuele vraagstukken over mensen en maatschappij. Je vertaalt je sociologische kennis naar heldere oplossingen voor complexe problemen van vandaag.

Ontdek jouw studie Sociologie

Ontdek jouw studie Sociologie

Tijdens de bachelor Sociologie leer je niet alleen de grote maatschappelijke veranderingen van nu begrijpen, maar ga je ook direct met je medestudenten aan de slag met de maatschappelijke vraagstukken die daaruit voortvloeien. Je leert hoe je wetenschappelijke inzichten op verschillende manieren kunt inzetten om problemen in de maatschappij aan te pakken. Zo ontwikkel je tijdens je studie al een set aan professionele vaardigheden, waardoor je na je studie een streepje voor hebt bij het vinden van een baan.

Ontdek de studie-inhoud
Elvin Lodder

Verander je wereld, studeer Sociologie

 • Jacquelien van Stekelenburg, Socioloog aan de Vrije Universiteit, legt uit waarom de straat op gaan of in actie komen en werk neerleggen niet typisch Nederlandse situaties zijn.

  Bekijk het college

  Waarom zit protesteren niet in Nederlandse cultuur?

 • Theo van Tilburg (VU) vertelt waarom nu werken aan een sociaal vangnet helpt eenzaamheid te voorkomen als je ouder bent. Want “een potje bingo op z’n tijd zal weinig uithalen”.

  Bekijk het college

  Nu werken aan sociaal vangnet voorkomt eenzaamheid in de toekomst

 • De verregaande overheidsmaatregelen tegen het Coronavirus - zoals het geen handen schudden en anderhalve meter afstand houden- maken persoonlijk contact vandaag de dag erg moeilijk. Internet en sociale media bieden een alternatief, maar voor ouderen is dat niet vanzelfsprekend. Dat maakt kwetsbaar. Theo van Tilburg, socioloog aan de VU adviseert daarom: “Investeer nu in de digitale vaardigheden van ouderen.”

  Lees het volledige artikel

  “Investeer nu in de digitale vaardigheden van ouderen”