Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.

Kom erachter wat de omgeving met jou doet

Waarom radicaliseren sommige jongeren? Hoe kun je de opkomst van populistische partijen in Europa verklaren? Waarom krijgen vrouwen soms minder betaald dan mannen voor hetzelfde werk? 

Tijdens de bachelor Sociologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam duik je in actuele vraagstukken over mens en maatschappij én leer je hiervoor oplossingen bedenken. Je vertaalt je sociologische kennis naar heldere adviezen zodat de complexe problemen van vandaag, morgen kunnen worden aangepakt. 

Ontdek jouw studie Sociologie

Ontdek jouw studie Sociologie

Tijdens de bachelor Sociologie bestudeer je de oorzaken en gevolgen van Nederlandse maatschappelijke kwesties en plaatst deze in een internationale context. Je denkt na over uiteenlopende onderwerpen: van veranderende seksuele identiteiten tot ongelijkheid in het onderwijs. Je ontdekt wat klopt en wat juist niet, en reflecteert kritisch op veelvoorkomende opvattingen. 

Ontdek de studie-inhoud
Elvin Lodder

Verander je wereld, studeer Sociologie

 • Jacquelien van Stekelenburg, Socioloog aan de Vrije Universiteit, legt uit waarom de straat op gaan of in actie komen en werk neerleggen niet typisch Nederlandse situaties zijn.

  Bekijk het college

  Waarom zit protesteren niet in Nederlandse cultuur?

 • Theo van Tilburg (VU) vertelt waarom nu werken aan een sociaal vangnet helpt eenzaamheid te voorkomen als je ouder bent. Want “een potje bingo op z’n tijd zal weinig uithalen”.

  Bekijk het college

  Nu werken aan sociaal vangnet voorkomt eenzaamheid in de toekomst

 • De verregaande overheidsmaatregelen tegen het Coronavirus - zoals het geen handen schudden en anderhalve meter afstand houden- maken persoonlijk contact vandaag de dag erg moeilijk. Internet en sociale media bieden een alternatief, maar voor ouderen is dat niet vanzelfsprekend. Dat maakt kwetsbaar. Theo van Tilburg, socioloog aan de VU adviseert daarom: “Investeer nu in de digitale vaardigheden van ouderen.”

  Lees het volledige artikel

  “Investeer nu in de digitale vaardigheden van ouderen”